Ala'łazanki

m7
Ala'łazanki

0

0 / 0

Potrawa szybka, smaczna i tania:) polecam. Kapustę gotujemy z listkiem laurowym oraz dwoma ziarenkami ziela angielskiego.

11

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


3 porcje

Składniki

1 szcz. papryka czerwona słodka

1 szcz. sól

1 szcz. pieprz

1 szcz. przyprawa typu vegeta

250 g makaron farfalle

500 g kapusta kiszona

150 g pieczarki konserwowe

80 g koncentrat pomidorowy łowicz

1 szt. cebula

2 szt. czosnek

2 szt. kiełbasa

Przygotowanie


1

Makaron i kapustę kiszoną ugotować. Cebulę, czosnek i kiełbasę pokroić w kostkę i wrzucić na patelnię z 3 łyżkami oleju. Gdy makaron i kapusta będą już miękkie odcedzić i wymieszać razem.

2

Dodać przesmażoną kiełbasę z czosnkiem i cebulą, przyprawy, pieczarki i koncentrat pomidorowy. Wszystko bardzo starannie wymieszać. Podawać ciepłe.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły