0

Składniki

1 Szczypta
papryka czerwona słodka
1 Szczypta
sól
1 Szczypta
pieprz
1 Szczypta
przyprawa typu vegeta
250 Gramów
Makaron farfalle
500 Gramów
kapusta kiszona
150 Gramów
Pieczarki konserwowe
80 Gramów
koncentrat pomidorowy 30%
1 Sztuka
cebula
2 Sztuki
czosnek
2 Sztuki
kiełbasa
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Makaron i kapustę kiszoną ugotować. Cebulę, czosnek i kiełbasę pokroić w kostkę i wrzucić na patelnię z 3 łyżkami oleju. Gdy makaron i kapusta będą już miękkie odcedzić i wymieszać razem.
  2. Dodać przesmażoną kiełbasę z czosnkiem i cebulą, przyprawy, pieczarki i koncentrat pomidorowy. Wszystko bardzo starannie wymieszać. Podawać ciepłe.

Opis

Potrawa szybka, smaczna i tania:) polecam. Kapustę gotujemy z listkiem laurowym oraz dwoma ziarenkami ziela angielskiego.

Podobne przepisy

Bigos z kiszonej kapusty

Przepis
Średni Do 3 godz
Bigos z kiszonej kapusty

Zapiekany kurczak w sosie śmietanowym

Przepis
Średni Do 3 godz
Zapiekany kurczak w sosie śmietanowym

Piersi kurczaka w cieście czosnkowym

Przepis
Łatwy Do 40 min
Piersi kurczaka w cieście czosnkowym

Zapiekane skrzydełka z ryżem

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Zapiekane skrzydełka z ryżem

Bigos

Przepis
Średni Do 1 godz
Bigos

Bigos kresowy

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Bigos kresowy

Kapusta z grzybami

Przepis
Średni Do 15 min
Kapusta z grzybami

Pierogi z kapustą i kaszą jęczmienną

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Pierogi z kapustą i kaszą jęczmienną

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!