Ala'łazanki
m7
Potrawa szybka, smaczna i tania:) polecam. Kapustę gotujemy z listkiem laurowym oraz dwoma ziarenkami ziela angielskiego.
0
0 / 0
Potrawa szybka, smaczna i tania:) polecam. Kapustę gotujemy z listkiem laurowym oraz dwoma ziarenkami ziela angielskiego.
11
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
3 porcje
Składniki
1 szcz. papryka czerwona słodka
1 szcz. sól
1 szcz. pieprz
1 szcz. przyprawa typu vegeta
250 g makaron farfalle
500 g kapusta kiszona
150 g pieczarki konserwowe
80 g koncentrat pomidorowy łowicz
1 szt. cebula
2 szt. czosnek
2 szt. kiełbasa
Przygotowanie
Makaron i kapustę kiszoną ugotować. Cebulę, czosnek i kiełbasę pokroić w kostkę i wrzucić na patelnię z 3 łyżkami oleju. Gdy makaron i kapusta będą już miękkie odcedzić i wymieszać razem.
Dodać przesmażoną kiełbasę z czosnkiem i cebulą, przyprawy, pieczarki i koncentrat pomidorowy. Wszystko bardzo starannie wymieszać. Podawać ciepłe.