A,la kebab
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![A,la kebab](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699977433676.jpeg&w=3840&q=75)
znam go z jakiejś prasy, zazwyczaj go podaję na imprezie np. w sobotni wieczór dla kumpli nawet mój wybredny mąż nie może się temu oprzec.
6
0 / 0
znam go z jakiejś prasy, zazwyczaj go podaję na imprezie np. w sobotni wieczór dla kumpli nawet mój wybredny mąż nie może się temu oprzec.
11
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
3 porcje
Składniki
1 szczyp. sól
1 szczyp. czarny pieprz
1 łyżecz. oregano
125 g majonez winiary
100 g ketchup kotlin łagodny
140 g jogurt naturalny danone
0.50 szkl. olej
2 szt. pierś kurczaka
4 szt. bułki do kebaba
6 szt. czosnek
4 łyżka zioła prowansalskie
Przygotowanie
z soli, pieprzu,oleju i ziół przygotowac marynatę. piersi pokroic w najcieńsze słupki i zanużyc w marynacie na minimum 30 minut. przygotowac sos; czosnek rozgnieśc ( ja daję 5-6 ząbków na półsłoika majonezu).nagrzac piekarnik i ogrzac poprzekrawane bułeczki, trzeba uważac aby ich zabardzo nie wysuszyc. mięso posmażyc ze wszystkimi składnikami w których się marynowało. PYCHA I SMACZNEGO