6

Składniki

1 Szczypta
sól
1 Szczypta
Pieprz mielony
1 Łyżeczka
oregano
125 Gramów
Majonez Winiary
100 Gramów
ketchup
140 Gramów
Jogurt naturalny Danone
0.5 Szklanki
olej
2 Sztuki
pierś kurczaka
4 Sztuki
Bułki do kebaba
6 Sztuk
czosnek
4 Łyżki
zioła prowansalskie
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. z soli, pieprzu,oleju i ziół przygotowac marynatę. piersi pokroic w najcieńsze słupki i zanużyc w marynacie na minimum 30 minut. przygotowac sos; czosnek rozgnieśc ( ja daję 5-6 ząbków na półsłoika majonezu).nagrzac piekarnik i ogrzac poprzekrawane bułeczki, trzeba uważac aby ich zabardzo nie wysuszyc. mięso posmażyc ze wszystkimi składnikami w których się marynowało. PYCHA I SMACZNEGO

Opis

znam go z jakiejś prasy, zazwyczaj go podaję na imprezie np. w sobotni wieczór dla kumpli nawet mój wybredny mąż nie może się temu oprzec.

Podobne przepisy

Pieczone drożdżowe pierożki z farszem mięsnym

Przepis
Średni Do 3 godz
Pieczone drożdżowe pierożki z farszem mięsnym

Pieczarki nadziewane mięsem mielonym a'la chilli con carne z...

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Pieczarki nadziewane mięsem mielonym a'la chilli con carne z płatkami kukurydzianymi

Frytki czosnkowe

Przepis
Łatwy Do 40 min
Frytki czosnkowe

Wędzona pierś kurczaka

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Wędzona pierś kurczaka

Torcik makowy z czarną porzeczką i białą czekoladą

Przepis
Średni Do 3 godz
Torcik makowy z czarną porzeczką i białą czekoladą

Imprezowe dipy

Przepis
Łatwy Do 15 min
Imprezowe dipy

Bigos

Przepis
Średni Do 3 godz
Bigos

Bigos kaszubski

Przepis
Średni Do 1 godz
Bigos kaszubski

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!