6

Składniki

1 Szczypta
sól
1 Szczypta
Pieprz mielony
1 Łyżeczka
oregano
125 Gramów
Majonez Winiary
100 Gramów
ketchup
140 Gramów
Jogurt naturalny Danone
0.5 Szklanki
olej
2 Sztuki
pierś kurczaka
4 Sztuki
Bułki do kebaba
6 Sztuk
czosnek
4 Łyżki
zioła prowansalskie
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. z soli, pieprzu,oleju i ziół przygotowac marynatę. piersi pokroic w najcieńsze słupki i zanużyc w marynacie na minimum 30 minut. przygotowac sos; czosnek rozgnieśc ( ja daję 5-6 ząbków na półsłoika majonezu).nagrzac piekarnik i ogrzac poprzekrawane bułeczki, trzeba uważac aby ich zabardzo nie wysuszyc. mięso posmażyc ze wszystkimi składnikami w których się marynowało. PYCHA I SMACZNEGO

Opis

znam go z jakiejś prasy, zazwyczaj go podaję na imprezie np. w sobotni wieczór dla kumpli nawet mój wybredny mąż nie może się temu oprzec.

Podobne przepisy

Sałatka makaronowa z fetą i brokułami

Łatwy Do 40 min

Sałatka z kaszą, pomidorami i rukolą

Łatwy Do 40 min

Paluszki łososiem zawijane

Łatwy Do 40 min

Pasztet pomidorowy

Średni Ponad 3 godz

Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Średni Do 3 godz

Sałatka makaronowa z twarogiem

Łatwy Do 1 godz

Sałatka śledziowa

Łatwy Do 15 min

Sałatka śledziowa

Łatwy Do 1 godz

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!