Ajerkoniak domowy2
m7
Przepis pochodzi z wiekowej już książki kucharskiej.Jest sprawdzony i bardzo smaczny:)
1
0 / 0
Przepis pochodzi z wiekowej już książki kucharskiej.Jest sprawdzony i bardzo smaczny:)
4
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
15 porcji
Składniki
0.50 l wódka
6 szt. jaja l
12 dek. masło
15 dek. cukier puder
Przygotowanie
1
Jajka sparzyć.Cukier przesiać przez sitko.
2
masło utrzeć z cukrem pudrem na jednolitą masę.
3
dodawać po jednym żółtku,cały czas ucierając.
4
do puszystej masy powoli,stopniowo wlewać wódkę.
5
po wlaniu całego alkoholu ucierać jeszcze przez chwilę.
6
rozlać do wyparzonych butelek.Pozostawić na kilka dni w chłodnym miejscu.