Ajerkoniak domowy2

m7
Ajerkoniak domowy2

Średnia 0 / 0

Oceń!

Przepis pochodzi z wiekowej już książki kucharskiej.Jest sprawdzony i bardzo smaczny:)

4

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


15 porcji

Składniki

0.50 l wódka

6 szt. jaja l

12 dag. masło

15 dag. cukier puder

Przygotowanie


Jajka sparzyć.Cukier przesiać przez sitko.

masło utrzeć z cukrem pudrem na jednolitą masę.

dodawać po jednym żółtku,cały czas ucierając.

do puszystej masy powoli,stopniowo wlewać wódkę.

po wlaniu całego alkoholu ucierać jeszcze przez chwilę.

rozlać do wyparzonych butelek.Pozostawić na kilka dni w chłodnym miejscu.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

209

kcal

Białka

3

gram

Węglowodany

10

gram

Tłuszcze

9

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły