Ajerkoniak domowy2

m7

Przepis pochodzi z wiekowej już książki kucharskiej.Jest sprawdzony i bardzo smaczny:)
Wartości odżywcze na porcję
Energia
209
kcal
Białka
3
gram
Węglowodany
10
gram
Tłuszcze
9
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
1
0 / 0
Przepis pochodzi z wiekowej już książki kucharskiej.Jest sprawdzony i bardzo smaczny:)
4
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
15 porcji
Składniki
0.50 l wódka
6 szt. jaja l
12 dag. masło
15 dag. cukier puder
Przygotowanie
Jajka sparzyć.Cukier przesiać przez sitko.
masło utrzeć z cukrem pudrem na jednolitą masę.
dodawać po jednym żółtku,cały czas ucierając.
do puszystej masy powoli,stopniowo wlewać wódkę.
po wlaniu całego alkoholu ucierać jeszcze przez chwilę.
rozlać do wyparzonych butelek.Pozostawić na kilka dni w chłodnym miejscu.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
209
kcal
Białka
3
gram
Węglowodany
10
gram
Tłuszcze
9
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.