Ajerkoniak domowy2
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Ajerkoniak domowy2](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699973995250.jpeg&w=3840&q=75)
Przepis pochodzi z wiekowej już książki kucharskiej.Jest sprawdzony i bardzo smaczny:)
1
0 / 0
Przepis pochodzi z wiekowej już książki kucharskiej.Jest sprawdzony i bardzo smaczny:)
4
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
15 porcji
Składniki
0.50 l wódka
6 szt. jaja l
12 dag. masło
15 dag. cukier puder
Przygotowanie
1
Jajka sparzyć.Cukier przesiać przez sitko.
2
masło utrzeć z cukrem pudrem na jednolitą masę.
3
dodawać po jednym żółtku,cały czas ucierając.
4
do puszystej masy powoli,stopniowo wlewać wódkę.
5
po wlaniu całego alkoholu ucierać jeszcze przez chwilę.
6
rozlać do wyparzonych butelek.Pozostawić na kilka dni w chłodnym miejscu.