Ajerkoniak domowy2

m7
Ajerkoniak domowy2

1

0 / 0

Przepis pochodzi z wiekowej już książki kucharskiej.Jest sprawdzony i bardzo smaczny:)

4

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


15 porcji

Składniki

0.50 l wódka

6 szt. jaja l

12 dag. masło

15 dag. cukier puder

Przygotowanie


1

Jajka sparzyć.Cukier przesiać przez sitko.

2

masło utrzeć z cukrem pudrem na jednolitą masę.

3

dodawać po jednym żółtku,cały czas ucierając.

4

do puszystej masy powoli,stopniowo wlewać wódkę.

5

po wlaniu całego alkoholu ucierać jeszcze przez chwilę.

6

rozlać do wyparzonych butelek.Pozostawić na kilka dni w chłodnym miejscu.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

209

kcal

Białka

3

gram

Węglowodany

10

gram

Tłuszcze

9

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły