3bit
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![3bit](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699974567736.jpeg&w=3840&q=75)
Bardzo szybciutkie ciasto, a naprawdę smaczne. Mleko skondensowane gotuję wcześniej i trzymam w lodówce, jak potrzeba to podgrzewam. Smacznego:)
2
0 / 0
Bardzo szybciutkie ciasto, a naprawdę smaczne. Mleko skondensowane gotuję wcześniej i trzymam w lodówce, jak potrzeba to podgrzewam. Smacznego:)
7
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
20 porcji
Składniki
1 kostka masło
2 szkl. mleko
1 szt. herbatniki
1 szt. mleko skondensowane
2 szt. budyń śmietankowy
1 szt. zagęstnik do śmietany
1 szt. fix do śmietany
Przygotowanie
Budynie ugotować w 2 szkl. mleka i wystudzić.
Mleko skondensowane gotować przez około 3 godziny pod przykryciem.
Utrzeć masło z budyniem.
Śnieżkę ubić wg przepisu na opakowaniu, dodać śmietan-fix.
Na blachę wyłożoną papierem do pieczania lub folią wyłożyć herbatniki.
Na herbatniki wylać ciepłą masę krówkową, na to herbatniki, masę budyniową, znowu herbatniki i ubitę śnieżkę.
Całość posypać startą czekoladą.