3bit

m7
3bit

2

0 / 0

Bardzo szybciutkie ciasto, a naprawdę smaczne. Mleko skondensowane gotuję wcześniej i trzymam w lodówce, jak potrzeba to podgrzewam. Smacznego:)

7

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


20 porcji

Składniki

1 kost. masło

2 szkl. mleko

1 szt. herbatniki

1 szt. mleko skondensowane

2 szt. budyń śmietankowy

1 szt. zagęstnik do śmietany

1 szt. fix do śmietany

Przygotowanie


1

Budynie ugotować w 2 szkl. mleka i wystudzić.

2

Mleko skondensowane gotować przez około 3 godziny pod przykryciem.

3

Utrzeć masło z budyniem.

4

Śnieżkę ubić wg przepisu na opakowaniu, dodać śmietan-fix.

5

Na blachę wyłożoną papierem do pieczania lub folią wyłożyć herbatniki.

6

Na herbatniki wylać ciepłą masę krówkową, na to herbatniki, masę budyniową, znowu herbatniki i ubitę śnieżkę.

7

Całość posypać startą czekoladą.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły