2

Składniki

1 Kostka
masło
2 Szklanki
mleko
1 Sztuka
herbatniki
1 Sztuka
Mleko skondensowane
2 Sztuki
budyń śmietankowy
1 Sztuka
Zagęstnik do śmietany
1 Sztuka
Fix do śmietany
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Budynie ugotować w 2 szkl. mleka i wystudzić.
  2. Mleko skondensowane gotować przez około 3 godziny pod przykryciem.
  3. Utrzeć masło z budyniem.
  4. Śnieżkę ubić wg przepisu na opakowaniu, dodać śmietan-fix.
  5. Na blachę wyłożoną papierem do pieczania lub folią wyłożyć herbatniki.
  6. Na herbatniki wylać ciepłą masę krówkową, na to herbatniki, masę budyniową, znowu herbatniki i ubitę śnieżkę.
  7. Całość posypać startą czekoladą.

Opis

Bardzo szybciutkie ciasto, a naprawdę smaczne. Mleko skondensowane gotuję wcześniej i trzymam w lodówce, jak potrzeba to podgrzewam. Smacznego:)

Podobne przepisy

Babka drożdżowa z bakaliami

Średni Do 3 godz.

Fale Dunaju z owocami

Średni Do 3 godz.

Bułeczki maślane

Średni Do 1 godz.

Ciasto z kaszy manny z ananasem

Łatwy Do 40 min.

Ciasto z sercem

Łatwy Do 3 godz.

Cynamonowe zawijańce

Średni Do 40 min.

Frytki z tostów francuskich z powidłami śliwkowymi

Łatwy Do 20 min.

Gofry

Łatwy Do 40 min.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min.

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!