Example thumb
2

Składniki

1 Kostka
masło
2 Szklanki
mleko
1 Sztuka
herbatniki
1 Sztuka
Mleko skondensowane
2 Sztuki
budyń śmietankowy
1 Sztuka
Zagęstnik do śmietany
1 Sztuka
Fix do śmietany
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Budynie ugotować w 2 szkl. mleka i wystudzić.
  2. Mleko skondensowane gotować przez około 3 godziny pod przykryciem.
  3. Utrzeć masło z budyniem.
  4. Śnieżkę ubić wg przepisu na opakowaniu, dodać śmietan-fix.
  5. Na blachę wyłożoną papierem do pieczania lub folią wyłożyć herbatniki.
  6. Na herbatniki wylać ciepłą masę krówkową, na to herbatniki, masę budyniową, znowu herbatniki i ubitę śnieżkę.
  7. Całość posypać startą czekoladą.

Opis

Bardzo szybciutkie ciasto, a naprawdę smaczne. Mleko skondensowane gotuję wcześniej i trzymam w lodówce, jak potrzeba to podgrzewam. Smacznego:)

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!