3 Bit
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![3 Bit](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699984442800.jpeg&w=3840&q=75)
słodki deser
3
0 / 0
słodki deser
5
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
15 porcji
Składniki
500 śmietana 36%
2 szt. krakersy
2 szt. gotowa masa krówkowa
2 szt. bita śmietana
3 łyżka czekolada gorzka
Przygotowanie
1
Masę krówkową przekładam do naczynia i podgrzewam w mikrofalówce, często mieszam by się nie spaliła (podgrzewamy do uzyskania konsystencji dającej się łatwo rozprowadzić po krakersach). Ubijamy śmietanę dodając pod koniec dwie śnieżki. Na tarce jarzynowej ścieramy kawałek czekolady.
2
W blaszce układamy kolejno:
3
- krakersy
4
- masę krówkową
5
- krakersy
6
- bitą śmietanę (zostawiamy trochę do ozdoby na wierzch)
7
- krakersy
8
- pozostałą bitą śmietanę
9
- posypujemy wiórkami z gorzkiej czekolady.
10
Przed podaniem ciasto należy trzymać w lodówce.
11
forma do ciasta o wym 37x24x6