3

Składniki

250 Mililitrów
Kremówka
250 Mililitrów
mleko
0.5 Kostki
masło extra
500 Dekagramów
herbatniki
1 Sztuka
śmietan-fix
1 Sztuka
Mleko zagęszczone słodzone
1 Sztuka
budyń waniliowy
1 Sztuka
czekolada gorzka
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Gotujemy puszke z mlekiem około 3 godzin- cały czas musi byc ona zanurzona w wodzie. Studzimy.
  2. gotujemy budyń na 250 ml mleka.Studzimy.
  3. kremówkę ubijamy z śmietan fixem na sztywno.
  4. budyń ucieramy z masłem na puszystą masę.
  5. teraz przystepujemy do układania ciasta:
  6. najpierw biszkopt albo herbatniki, na to warstwa kajmaku (ugotowane mleko), nastepnie herbatniki, masa budyniowa, znowu herbatniki, bita śmietana i herbatniki i postepujemy tak z tymi warstwami do końca składników.
  7. na ostatnią warstwę herbatników wylewamy ropuszczoną czekoladę i możecie posypac lekko wiórkami kokosowymi.

Opis

Wiem, ze mamy już tutaj kilka przepisów na to ciasto ale ja dodałam swoją wersję .Wyglada jak ciasto marcinek a smakuje jak 3 bit :)ja je wole bo warstwy sa naprawde bardzo cieniutkie . Można je zrobic na cienkim biszkopcie a później układac warstwy herbatników ale można też użyć tylko herbatników.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Strefa Świąt

BRAND BOX

Skomentuj przepis!