3

Składniki

250 Mililitrów
Kremówka
250 Mililitrów
mleko
0.5 Kostki
masło extra
500 Dekagramów
herbatniki
1 Sztuka
śmietan-fix
1 Sztuka
Mleko zagęszczone słodzone
1 Sztuka
budyń waniliowy
1 Sztuka
czekolada gorzka
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Gotujemy puszke z mlekiem około 3 godzin- cały czas musi byc ona zanurzona w wodzie. Studzimy.
  2. gotujemy budyń na 250 ml mleka.Studzimy.
  3. kremówkę ubijamy z śmietan fixem na sztywno.
  4. budyń ucieramy z masłem na puszystą masę.
  5. teraz przystepujemy do układania ciasta:
  6. najpierw biszkopt albo herbatniki, na to warstwa kajmaku (ugotowane mleko), nastepnie herbatniki, masa budyniowa, znowu herbatniki, bita śmietana i herbatniki i postepujemy tak z tymi warstwami do końca składników.
  7. na ostatnią warstwę herbatników wylewamy ropuszczoną czekoladę i możecie posypac lekko wiórkami kokosowymi.

Opis

Wiem, ze mamy już tutaj kilka przepisów na to ciasto ale ja dodałam swoją wersję .Wyglada jak ciasto marcinek a smakuje jak 3 bit :)ja je wole bo warstwy sa naprawde bardzo cieniutkie . Można je zrobic na cienkim biszkopcie a później układac warstwy herbatników ale można też użyć tylko herbatników.

Podobne przepisy

Cynamonowy puchar

Łatwy Do 40 min
Cynamonowy puchar

Muffinki

Łatwy Do 1 godz
Muffinki

Muffiny z orzechami

Średni Do 40 min
Muffiny z orzechami

Pączki migdałowe

Średni Do 3 godz
Pączki migdałowe

Puszysty sernik

Średni Do 40 min
Puszysty sernik

Pyszne gofry

Łatwy Do 40 min
Pyszne gofry

Sernik kiwi bez pieczenia

Łatwy Do 40 min
Sernik kiwi bez pieczenia

Toffi

Średni Do 1 godz
Toffi

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!