3 bit

m7
3 bit

3

0 / 0

Uwielbiane przez wielu słodkie, sycące ciasto 3bit. Ten deser ma sama zalety - jest pyszny, wielowarstwowy i nie trzeba go piec.

8

Składniki

480 min

Przygotowanie

Składniki


10 porcji

Składniki

250 kremówka

250 mleko

0.50 kost. masło

500 dek. herbatniki

1 szt. śmietan-fix

1 szt. mleko zagęszczone słodzone

1 szt. budyń waniliowy

1 szt. czekolada gorzka

Przygotowanie


1

Gotujemy puszkę z mlekiem około 3 godzin - cały czas musi być zanurzona w wodzie. Studzimy.

2

Gotujemy budyń w 250 ml mleka. Studzimy.

3

Kremówkę ubijamy z śmietan-fixem na sztywno.

4

Budyń ucieramy z masłem na puszystą masę.

5

Układamy najpierw biszkopt albo herbatniki, na to warstwa kajmaku (ugotowane mleko), następnie herbatniki, masa budyniowa, znowu herbatniki, bita śmietana i herbatniki. Postępujemy tak z tymi warstwami do końca składników.

6

Na ostatnią warstwę herbatników wylewamy rozpuszczoną czekoladę. Można posypać wiórami kokosowymi.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły