3 bit
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![3 bit](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699984442659.jpeg&w=3840&q=75)
Uwielbiane przez wielu słodkie, sycące ciasto 3bit. Ten deser ma sama zalety - jest pyszny, wielowarstwowy i nie trzeba go piec.
3
0 / 0
Uwielbiane przez wielu słodkie, sycące ciasto 3bit. Ten deser ma sama zalety - jest pyszny, wielowarstwowy i nie trzeba go piec.
8
Składniki
480 min
Przygotowanie
Składniki
10 porcji
Składniki
250 kremówka
250 mleko
0.50 kostka masło
500 dag. herbatniki
1 szt. śmietan-fix
1 szt. mleko zagęszczone słodzone
1 szt. budyń waniliowy
1 szt. czekolada gorzka
Przygotowanie
Gotujemy puszkę z mlekiem około 3 godzin - cały czas musi być zanurzona w wodzie. Studzimy.
Gotujemy budyń w 250 ml mleka. Studzimy.
Kremówkę ubijamy z śmietan-fixem na sztywno.
Budyń ucieramy z masłem na puszystą masę.
Układamy najpierw biszkopt albo herbatniki, na to warstwa kajmaku (ugotowane mleko), następnie herbatniki, masa budyniowa, znowu herbatniki, bita śmietana i herbatniki. Postępujemy tak z tymi warstwami do końca składników.
Na ostatnią warstwę herbatników wylewamy rozpuszczoną czekoladę. Można posypać wiórami kokosowymi.