3 bit

m7
3 bit

Średnia 0 / 0

Oceń!

Uwielbiane przez wielu słodkie, sycące ciasto 3bit. Ten deser ma sama zalety - jest pyszny, wielowarstwowy i nie trzeba go piec.

8

Składniki

480 min

Przygotowanie

Składniki


10 porcji

Składniki

250 kremówka

250 mleko

0.50 kostka masło

500 dag. herbatniki

1 szt. śmietan-fix

1 szt. mleko zagęszczone słodzone

1 szt. budyń waniliowy

1 szt. czekolada gorzka

Przygotowanie


Gotujemy puszkę z mlekiem około 3 godzin - cały czas musi być zanurzona w wodzie. Studzimy.

Gotujemy budyń w 250 ml mleka. Studzimy.

Kremówkę ubijamy z śmietan-fixem na sztywno.

Budyń ucieramy z masłem na puszystą masę.

Układamy najpierw biszkopt albo herbatniki, na to warstwa kajmaku (ugotowane mleko), następnie herbatniki, masa budyniowa, znowu herbatniki, bita śmietana i herbatniki. Postępujemy tak z tymi warstwami do końca składników.

Na ostatnią warstwę herbatników wylewamy rozpuszczoną czekoladę. Można posypać wiórami kokosowymi.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

2405

kcal

Białka

42

gram

Węglowodany

389

gram

Tłuszcze

75

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły