3

Składniki

250 Mililitrów
Kremówka
250 Mililitrów
mleko
0.5 Kostki
masło extra
500 Dekagramów
herbatniki
1 Sztuka
śmietan-fix
1 Sztuka
Mleko zagęszczone słodzone
1 Sztuka
budyń waniliowy
1 Sztuka
czekolada gorzka
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Gotujemy puszke z mlekiem około 3 godzin- cały czas musi byc ona zanurzona w wodzie. Studzimy.
  2. gotujemy budyń na 250 ml mleka.Studzimy.
  3. kremówkę ubijamy z śmietan fixem na sztywno.
  4. budyń ucieramy z masłem na puszystą masę.
  5. teraz przystepujemy do układania ciasta:
  6. najpierw biszkopt albo herbatniki, na to warstwa kajmaku (ugotowane mleko), nastepnie herbatniki, masa budyniowa, znowu herbatniki, bita śmietana i herbatniki i postepujemy tak z tymi warstwami do końca składników.
  7. na ostatnią warstwę herbatników wylewamy ropuszczoną czekoladę i możecie posypac lekko wiórkami kokosowymi.

Opis

Wiem, ze mamy już tutaj kilka przepisów na to ciasto ale ja dodałam swoją wersję .Wyglada jak ciasto marcinek a smakuje jak 3 bit :)ja je wole bo warstwy sa naprawde bardzo cieniutkie . Można je zrobic na cienkim biszkopcie a później układac warstwy herbatników ale można też użyć tylko herbatników.

Podobne przepisy

Tort Mus z Czekodżemem Wiśniowym Łowicz oraz mini gruszkami ...

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Tort Mus z Czekodżemem Wiśniowym Łowicz oraz mini gruszkami w czerwonym winie

Puszysty sernik z kokosem

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Puszysty sernik z kokosem

Tort czekoladowy

Przepis
Trudny Do 3 godz
Tort czekoladowy

Sernik kiwi bez pieczenia

Przepis
Łatwy Do 40 min
Sernik kiwi bez pieczenia

Sernik piernikowy

Przepis
Łatwy Do 2 godz
Sernik piernikowy

Ciasto Biskup

Przepis
Średni Do 2 godz
Ciasto Biskup

Kakaowa karpatka

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Kakaowa karpatka

Toffi

Przepis
Średni Do 1 godz
Toffi

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!