Wielkie grillowanie

Wielkie grillowanie

gosia78

8/9/2017

ok. 1 min


Miłośnikom dań z rusztu, którym marzy się międzynarodowy sukces polecamy start w Mistrzostwach Świata w Grillowaniu. Dla tych, którzy są przekonani o swoich kulinarnych zdolnościach i nie zależy im na sławie, proponujemy zorganizowanie ogrodowej lub urlopowej imprezy z grillowanymi daniami. „Kuchnia pod chmurką” zbliża ludzi, a rozchodzące się we wszystkich kierunkach smakowite zapachy nie pozostawiają nikogo obojętnym. Warto wrzucić na rozżarzone węgle zioła czy ziarna jałowca, co pozwoli uzyskać przyjemny i niepowtarzalny aromat. Na pierwszy ogień pójdą warzywa (ziemniaki, cukinia, kolby kukurydzy, cebula, papryka i inne) i czosnkowe grzanki, które możemy podać jako przystawki, następnie wrzucimy na ruszt marynowane mięsa (piersi kurczaka, boczek, karkówka, kiełbasa), ryby (pstrąg, dorsz, łosoś) i na deser owoce (jabłka, banany). Aby danie było eleganckie i sycące, do grillowanych warzyw i mięsa wystarczy dodać makaron, sos i w jednej chwili wyczarujemy pyszną sałatkę. Taki sposób przygotowywania jedzenia ma także i tę zaletę, że wszyscy zainteresowani widzą poszczególne etapy szykowania potrawy, a dania znikają z talerzy natychmiast. Zobacz przepis na [pitę z grillowanym kurczakiem](http://uwielbiam.pl/przepisy/przegladanie/pita-z-grillowanym-kurczakiem) albo [penne z grillowaną nektarynką](http://uwielbiam.pl/przepisy/przegladanie/penne-z-grillowana-nektarynka-i-serem-lazur), a może spróbuj [sałatkę makaronową z grillowanymi warzywami](http://uwielbiam.pl/przepisy/przegladanie/salatka-makaronowa-z-grillowanymi-warzywami-13089)!
Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły