Gulasz po węgiersku

uwielbiampl
Gulasz po węgiersku

Średnia 0 / 0

Oceń!

Węgry - kraj papryki, gulaszu i tokaju. My proponujemy to drugie! Sprawdź nasz przepis na gulasz po węgiersku! Do jego przygotowania będą Ci potrzebne, takie składniki jak: ziemniaki, papryka, cebula, czosnek, łopatka wieprzowa, śmietana 12% oraz koncentrat pomidorowy.

13

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szczyp. ostra papryka mielona

1 szczyp. kminek

1 szczyp. pieprz

1 l bulion drobiowy

0.15 l śmietana 12%

4 szt. ziemniaki

4 szt. papryka

1 szt. cebula

2 szt. czosnek

2 łyżka koncentrat pomidorowy łowicz

2 łyżka nać pietruszki

2 łyżka olej

80 dag. wieprzowina łopatka

Przygotowanie


Na oleju zrumienić pokrojoną w kostkę wieprzowinę z posiekaną cebulą i czosnkiem. Dodać pokrojone w paski papryki.

Smażyć 3 min. Oprószyć mieloną papryką, kminkiem, solą i pieprzem.

Wlać bulion i dusić 45 min. Kiedy mięso zmięknie, włożyć pokrojone w sporą kostkę ziemniaki.

Gotować na małym ogniu przez 10 min. Dodać koncentrat pomidorowy rozrobiony ze śmietaną. Mieszać, gotować gulasz jeszcze chwilę.

Posypać zieleniną.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

862

kcal

Białka

48

gram

Węglowodany

70

gram

Tłuszcze

45

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły