Na pewno Jordan mógłby mieć kłopoty, gdyby oprócz rekordu odległości zdecydował się pobić rekord wielkości pizzy. Największa pizza świata miała średnicę 37,4 m. Użyto do niej 500 kg mąki, 800 kg sera i 900 kg sosu pomidorowego, a wyczyn ten miał miejsce również w Afryce Południowej, w Johanesburgu. 

Co prawda ojczyzną pizzy jest Grecja, ale słynna trójkolorowa królewska margharita, czy zastrzeżona certyfikatem pizza neapolitańska z mlekiem bawolic, wypiekana  na kamiennej płycie w piecu opalanym drewnem nieodmiennie kojarzą się z Włochami.

9 lutego będziemy obchodzić Międzynarodowy Dzień Pizzy - z tej okazji zapraszamy wszystkich do wypróbowania nowych smaków. Czy to będzie cienkie, czy grube ciasto, czy upieczecie pizzę w zwykłym piekarniku, czy w specjalnym piecu, czy użyjecie własnoręcznie przyrządzonego sosu pomidorowego czy koncentratu  – to już zostawiamy Waszej fantazji i możliwościom.  Jeśli u-w-i-e-l-b-i-a-c-i-e pizzę, to bierzcie się do dzieła!