Niezwykła czarnuszka
gosia78
8/9/2017
ok. 1 min
Są takie przyprawy, o których część z nas pewnie dawno zapomniała i przez to niepostrzeżenie zniknęły z naszego kuchennego obrazka. A nie słusznie! Może warto do nich wrócić, sprawdzić co mają nam do zaoferowania?
Na przykład taka czarnuszka. Małe, czarne ziarenka. Już starożytniEgipcjanie bardzo cenili sobie jej właściwości. Czarnuszka ma licznezalety, a wśród nich szerokie działanie lecznicze. Jednak nie na tymskupimy się tym razem. Chcemy Was zachęcić do jej spróbowania, dlategosprawdziliśmy, do jakich dań pasuje najbardziej. Coraz więcej z naspiecze własne pieczywo. Posypcie nią domowe bułeczki. Założymy się, żeWasi bliscy pokochają ten lekko pikantny smak. Czarnuszka świetniezastępuje pieprz. Idealnie sprawdzi się jako dodatek do duszonychpotraw, czy po prostu do sałatek. Na dobry początek Waszej przygody zczarnuszką mamy dla Was przepis na pyszne paszteciki:http://www.uwielbiam.pl/przepisy/przegladanie/paszteciki-z-kasza-i-pieczarkami