Wątróbka drobiowa przekonuje dietetyków niską kalorycznością, bogactwem żelaza i witamin. Zapobiega niedoborom żelaza i co za tym idzie – groźnej anemii. Ma zbawienny wpływ na poprawę widzenia. Co więcej, jest bogatym źródłem kwasu foliowego i cynku. Zwiększa naszą odporność na stres i dodaje nam energii tak potrzebnej w codziennym życiu.

Po co spożywać laboratoryjne suplementy witamin w tabletkach, kiedy naturalne źródła drzemią w wielu zapomnianych potrawach? Poznaj nasze przepisy na dania z wątróbką. Na zdrowie!

Przekonaj się do wątróbki – zrób pierwszy krok

Zachęcamy do zapoznania się z przepisami na pasztet z dodatkiem wątróbki. W tego rodzaju potrawach wątróbka bezpośrednio łączy się z innymi produktami, przez co jej smak jest o wiele delikatniejszy.

Idealny na co dzień i od święta!

Spróbuj przepisu na [pieczony pasztet ze śliwką i chrzanem](https://uwielbiam.- pl/przepis/pieczony-pasztet-ze-sliwka-i-chrzanem). W przepisie na pasztet z wątróbek drobiowych znajdziemy dużo więcej tego zdrowotnego składnika. W połączeniu z koncentratem pomidorowym i papryką, pasztet smakuje wybornie, przekonaj się!

Tradycyjny przepis na danie z wątróbką

Najpopularniejszą potrawą jest z pewnością wątróbka z cebulką, dlatego nie mogło jej tutaj zabraknąć. Prosty i szybki przepis na obiad ze zdrową wątróbką. Jak go zrobić? Sprawdź: .

Warto spróbować również alternatywnej wersji wątróbki z pieczarkami. Dzięki dodaniu grzybów, wątróbka zyskała całkiem nowy smak. Mięso przenikające się z aromatem pieczarek to ciekawe połączenie, którym zaskoczysz najbliższych.

Awangardowa wątróbka

Mięso z wątróbki drobiowej może stanowić też składnik pysznej i prostej przystawki.

Poznaj przepis na pate z wątróbek i zainspiruj się nim!

Jeśli masz ochotę naprawdę zaskoczyć swoich najbliższych, zaserwuj im pączki z wątróbką. To ciekawa przystawka, nie tylko dla miłośników słodkości. Te najlepiej smakują podane na ostro z chrzanem. Spróbuj!

Jesteśmy pewni, że nasze przepisy na wątróbkę pomogły nam Cię przekonać, że warto raz na jakiś czas przygotować danie, w których to one będą odgrywać główną rolę. To zdrowe i niskokaloryczne mięso, które odpowiednio przyrządzone pozwoli zagościć w Twojej kuchni na dłużej.