Na straganie, w dzień targowy…
gosia78
8/9/2017
ok. 1 min
Nawoływania sprzedawców, różnorodność kolorów, smaków, zapachów i kształtów to nic innego jak przedpołudnie na miejskim targu warzywnym. Kto ma kawałek ziemi uprawnej, ten może cieszyć się świeżymi pomidorami, marchewkami czy sałatą z własnej grządki, jednak większości z nas pozostaje zakup warzyw w sklepie, czy na targu.
W codziennym menu warzywa zajmują ważne miejsce; można je zajadać na
surowo, smażyć, grillować czy gotować, a także zamrażać. Koniec lata to
czas, gdy warzywa są najtańsze, a przy tym mają wysoką zawartość
witamin, soli mineralnych i błonnika – niezbędnych w codziennej diecie.
Proponujemy więc skorzystać z letniej oferty straganów, która nie tylko
urozmaici nasze posiłki, ale będzie również miała dobroczynny wpływ na
nasz system immunologiczny.