Na straganie, w dzień targowy…

Na straganie, w dzień targowy…

gosia78

8/9/2017

ok. 1 min


Nawoływania sprzedawców, różnorodność kolorów, smaków, zapachów i kształtów to nic innego jak przedpołudnie na miejskim targu warzywnym. Kto ma kawałek ziemi uprawnej, ten może cieszyć się świeżymi pomidorami, marchewkami czy sałatą z własnej grządki, jednak większości z nas pozostaje zakup warzyw w sklepie, czy na targu.
W codziennym menu warzywa zajmują ważne miejsce; można je zajadać na surowo, smażyć, grillować czy gotować, a także zamrażać. Koniec lata to czas, gdy warzywa są najtańsze, a przy tym mają wysoką zawartość witamin, soli mineralnych i błonnika  – niezbędnych w codziennej diecie. Proponujemy więc skorzystać z letniej oferty straganów, która nie tylko urozmaici nasze posiłki, ale będzie również miała dobroczynny wpływ na nasz system immunologiczny.
Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły