Na grzyby marsz!

Na grzyby marsz!

gosia78

8/9/2017

ok. 1 min


Jesień to najlepsza pora na jeden z podstawowych składników kuchni polskiej - grzyby! Są niesamowicie aromatyczne, uniwersalne – pasują do wielu potraw i można przyrządzać je na wiele sposobów. Smażone, marynowane, duszone, suszone… Do wyboru, do koloru!
Jajecznica z kurkami, smażone na maśle pieczarki, czy penne z grillowanymi boczniakami – na samą myśl aż cieknie ślinka! To tylko kilka z propozycji wykorzystania tych skarbów lasu. Może skusicie się na pyszne pappardelle z kurkami? http://www.uwielbiam.pl/przepisy/przegladanie/makaron-lubella-pappardelle-z-kurkami-i-estragonem …albo kokardki? http://www.uwielbiam.pl/przepisy/przegladanie/makaron-kokardki-z-kabanosem-i-kurkami
Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły