Letnie kolacje
gosia78
8/9/2017
ok. 1 min
Jaka powinna być letnia kolacja? Na pewno lekka, na pewno kolorowa i na pewno smaczna - a to wszystko zapewnią nam sprawdzone przepisy i kulinarna wyobraźnia, wybór odpowiedniej pory i niesamowite bogactwo letnich warzyw.
Większość z nas może sobie pozwolić na niespieszne letnie kolacje,
zajadane w gronie przyjaciół przy stole przybranym gałązkami kocimiętki
(podobno odgania komary). Sprzyja temu pora urlopowa, długie ciepłe
wieczory, dobre towarzystwo i drażniący powonienie aromat świeżo
przygotowanych warzyw. Te czynniki wzmagają apetyt i trawienie oraz
gwarantują, że taka kolacja pójdzie nam na zdrowie, każdy kęs zostanie
dokładnie przeżuty, a dzięki dobremu nastrojowi wyprodukujemy
dostateczną ilość endorfin i naładujemy baterie.
Jeśli chcesz mieć dużo czasu dla siebie i swoich bliskich na pewno
zdecydujesz się na makrony, bo przecież liczy się nie tylko wygląd i
smak dania, ale także Twój czas spędzony przy kuchni. Połączenie
makaronu i warzyw gwarantuje, że czas przy garnkach możesz ograniczyć do
minimum i wyczarować takie cuda, jak tagliatelle z grillowanymi
cukiniami, penne ze szpinakiem czy muszle w sosie ze świeżych
zasmażonych pomidorów.
U-w-i-e-l-b-i-a-m-y lato, a Ty? Jakie dania zainspirują naszych Kucharzy
do poszukiwania nowych smakowych doznań?