Ciasto lodowiec bez pieczenia

decomorreno
Ciasto lodowiec bez pieczenia

0

3.5 / 15

Znakomite ciasto na gorące, letnie popołudnia z owocami i bez pieczenia! Ciasto bez pieczenia z truskawkami i porzeczkami jest zarówno słodkie, ale też przełamany jest przepysznym smakiem porzeczki.

9

Składniki

90 min

Przygotowanie

Składniki


10 porcji

Składniki

150 g biszkopty

2 szt. galaretka malinowa

500 mleko uht 3,2%

2 szt. budyń śmietankowy

0.75 szkl. cukier puder

200 g masło

20 g kakao decomorreno

250 g truskawki

250 g porzeczki

Przygotowanie


1

Galaretki wsyp do gorącej wody i dokładnie wymieszaj, odstaw do wystudzenia. Budynie wymieszaj z 1 szklance mleka, drugą zagotuj. Wlej mieszaninę do gotującego się mleka i energicznie mieszając zagotuj całość, aż budyń zgęstnieje. Dostaw do wystudzenia.

2

Utrzyj miękkie masło z cukrem pudrem, następnie dodawaj po łyżce budyniu. Podziel krem na dwie części, do jednej z nich dodaj kakao. W tortownicy wyłóż spód biszkoptami, następnie rozsmaruj warstwę kakaowego kremu, następnie wyłóż kolejną warstwę kremy śmietankowego.

3

Przykryj owocami i zalej wystudzoną galaretką. Włóż ciasto do lodówki do całkowitego schłodzenia.

Wideo z przygotowania przepisu

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły