Example thumb
0

Składniki

1 Kilogram
Żurawina
0.5 Litra
wódka
0.25 Litra
spirytus
1 Szklanka
cukier
40 Dekagramów
CUKIER WANILIOWY
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. żurawiny umyć, zalać wódką i odstawić na 2 tygodnie
  2. odlać wódkę a żurawiny zmiksować
  3. z żurawin, cukru i cukru waniliowego ugotować syrop
  4. zdjąć z ognia, zalać odlaną wódką i spirytusem, szybko mieszając
  5. odstawić do ostygnięcia
  6. przelać do butelek i sezonować co najmniej pół roku

Opis

Popisowy alkohol mojej mamy, który zdobył duże uznanie wśród gości i rodziny. Nie zachęcam i nie propaguję alkoholu, ale spróbować naprawdę warto.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!