{{ state.title }} {{ state.desc }}

Złoty kalafior

Złoty kalafior
do 30 min.
{{ recipe.attributes.level.txt }}
{{ recipe.attributes.portions.val }} {{ recipe.attributes.portions.txt }}

Podziel się

Kalafior jest smaczny. Polecam do tego sos słodko-kwaśny lub słodko-pikantny.

{{ item.title }} zobacz {{ item.title }} {{ item.val }} {{ item.unit }}
To jest
{{ converted(calc) }}{{ calc.to.unit.code }}

Sposób przygotowania

1

Kalafior umyć i ugotować jak zacznie się gotować 5 minut.

2

Osączyć i poczekać aż ostygnie, następnie rozmącić jajko z przyprawami.

3

Kalafior moczyć w jajku, nastepnie w bułce tartej tak żeby kalafior był cały pokryty bułką. Smażyć na głębokim oleju najlepiej we frytkownicy na złoty kolor.

Komentarze

promocja
Kliknij do wygrania 10 000 ściereczek kuchennych
Nasz serwis wykorzystuje pliki cookies.

Nasza strona wykorzystuje pliki cookies w celu zapamiętywania preferencji i ustawień oraz zbierania anonimowych danych dla celów reklamowych i statystycznych. Korzystając ze strony, wyrażasz zgodę na wykorzystywanie plików cookies. Możesz w każdym czasie określić sposób wykorzystywania plików cookies w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej. Jeżeli pozostawisz te ustawienia bez zmian, pliki cookies zostaną zapisane w pamięci Twojego urządzenia. Zmiana ustawień plików cookies może ograniczyć funkcjonalność serwisu.