{{ state.title }} {{ state.desc }}

Wuzetki (w-z)

Wuzetki (w-z)
do 1 godz.
{{ recipe.attributes.level.txt }}
{{ recipe.attributes.portions.val }} {{ recipe.attributes.portions.txt }}

Podziel się

Moja wersja.Ciemne biszkoptowe ciasto przekładane jasną masą. To mój specjał i znika z blachy w ciągu kilku chwil:) pycha!

{{ item.title }} zobacz {{ item.title }} {{ item.val }} {{ item.unit }}
To jest
{{ converted(calc) }}{{ calc.to.unit.code }}

Sposób przygotowania

1

Utrzec margarynę z cukrem i żółtkami na gładką masę. Dodać mąkę wymieszana z kakao,sodą i proszkiem. Na końcu dodać ubitą pianę z białek i delikatnie wymieszać. Przelać do Wysmarowanej tłuszczem formy i piec w nagrzanym do 180'c piekarniku przez ok 40 min.

2

Po upieczeniu i wystudzeniu przekroić na 2 placki.

3

Utrzeć masło z cukrem pudrem i dodawać po jednym żółtku.

4

Do gładkiej masy dodawać po łyżce serek ciągle ucierając. Następnie rozpuścić żelatynę w niewielkiej ilości ciepłej wody, ostudzić i dodawać do ucieranej masy.

5

Gdy trochę stężeje przełożyć placki masą. Można zostawić ok 1/3 lub 1/4 masy na udekorowanie wierzchu jak na zdjęciu.

6

Uwaga!Składniki na masę powinny być o tej samej temperaturze,inaczej masa się zważy.Dlatego należy wyjąć je wcześniej z lodówki.

7

W przypadku gdy masa zacznie się ważyć należy ucierać ją "na parze".Będzie rzadsza lecz tylko na początku.Gdy wystygnie to stężeje.

Komentarze

promocja
Kliknij do wygrania 10 000 ściereczek kuchennych
Nasz serwis wykorzystuje pliki cookies.

Nasza strona wykorzystuje pliki cookies w celu zapamiętywania preferencji i ustawień oraz zbierania anonimowych danych dla celów reklamowych i statystycznych. Korzystając ze strony, wyrażasz zgodę na wykorzystywanie plików cookies. Możesz w każdym czasie określić sposób wykorzystywania plików cookies w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej. Jeżeli pozostawisz te ustawienia bez zmian, pliki cookies zostaną zapisane w pamięci Twojego urządzenia. Zmiana ustawień plików cookies może ograniczyć funkcjonalność serwisu.