{{ state.title }} {{ state.desc }}

Tort milky way

Tort milky way
do 1 godz.
{{ recipe.attributes.level.txt }}
{{ recipe.attributes.portions.val }} {{ recipe.attributes.portions.txt }}

Podziel się

Bardzo lekki i niesamowicie aromatyczny, łatwy w wykonaniu torcik na zimno o smaku milky way'ów

{{ item.title }} zobacz {{ item.title }} {{ item.val }} {{ item.unit }}
To jest
{{ converted(calc) }}{{ calc.to.unit.code }}

Sposób przygotowania

1

Masa:

2

W 200 ml kremowki zagotować batoniki, pozostale 600 ml ubić z cukrem. W 1/4 szklanki wody rozpuscic zelatynę. Po ostygnięciu masy batonikowej dodac ubita smietanę, a następnie zelatynę. Chlodzic ok 2 h ( w celu przyspieszenia mozna w zamrazalniku ale nie dluzej niz 30 min)

3

biszkopt:

4

Ubić jaja z cukrem mikserem do puszystosci, dodać mąkę, a następnie stopioną czekoladę (topic mozna np. W mikrofali z odrobiną mleka). Piec 25 min w formie o srednicy 20 cm w 180st na pergaminie.

5

Zastygniętą masę uformować na ostygniętym biszkopcie mniej więcej na ksztalt kopca kreta. Posypac kakaem.

Komentarze

promocja
Kliknij do wygrania 10 000 ściereczek kuchennych
Nasz serwis wykorzystuje pliki cookies.

Nasza strona wykorzystuje pliki cookies w celu zapamiętywania preferencji i ustawień oraz zbierania anonimowych danych dla celów reklamowych i statystycznych. Korzystając ze strony, wyrażasz zgodę na wykorzystywanie plików cookies. Możesz w każdym czasie określić sposób wykorzystywania plików cookies w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej. Jeżeli pozostawisz te ustawienia bez zmian, pliki cookies zostaną zapisane w pamięci Twojego urządzenia. Zmiana ustawień plików cookies może ograniczyć funkcjonalność serwisu.