{{ state.title }} {{ state.desc }}

Tagliatelle z wieprzowymi klopsikami w sosie śmietanowo-porowym

Tagliatelle z wieprzowymi klopsikami w sosie śmietanowo-porowym
do 30 min.
{{ recipe.attributes.level.txt }}
{{ recipe.attributes.portions.val }} {{ recipe.attributes.portions.txt }}

Podziel się

{{ item.title }} zobacz {{ item.title }} {{ item.val }} {{ item.unit }}
To jest
{{ converted(calc) }}{{ calc.to.unit.code }}

Sposób przygotowania

1

W głębokiej patelni podsmaż pokrojoną w kostkę cebulę z pokrojonym w pół plasterki porem. Gdy ładnie się zrumienią i zmiękną, wrzucaj na patelnię małe pulpeciki wyciągając surowe mięso z kiełbasy trzema palcami i delikatnie mieszaj tak, aby się ładnie obsmażyły.

2

Całość zalej śmietanką i sokiem z cytryny – pogotuj przez chwilkę, aż sos się zredukuje, na koniec dopraw do smaku solą i pieprzem oraz posiekanym drobno lubczykiem. Wymieszaj z ugotowanym zgodnie z przepisem na opakowaniu makaronem.

3

Nałóż na talerze i udekoruj listkiem lubczyku. Kiedy uznasz, że sos jest zbyt gęsty, najlepiej użyć do rozcieńczania go wody z garnka, w którym gotowaliśmy makaron.

Komentarze

Nasz serwis wykorzystuje pliki cookies.

Nasza strona wykorzystuje pliki cookies w celu zapamiętywania preferencji i ustawień oraz zbierania anonimowych danych dla celów reklamowych i statystycznych. Korzystając ze strony, wyrażasz zgodę na wykorzystywanie plików cookies. Możesz w każdym czasie określić sposób wykorzystywania plików cookies w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej. Jeżeli pozostawisz te ustawienia bez zmian, pliki cookies zostaną zapisane w pamięci Twojego urządzenia. Zmiana ustawień plików cookies może ograniczyć funkcjonalność serwisu.