{{ state.title }} {{ state.desc }}

Piernik z powidłami

Piernik z powidłami
do 30 min.
{{ recipe.attributes.level.txt }}
{{ recipe.attributes.portions.val }} {{ recipe.attributes.portions.txt }}

Podziel się

Szybki w przygotowaniu i bardzo smaczny przepis na piernik. Ciasto długo utrzymuje świeżość.

{{ item.title }} zobacz {{ item.title }} {{ item.val }} {{ item.unit }}
To jest
{{ converted(calc) }}{{ calc.to.unit.code }}

Sposób przygotowania

1

Margarynę rozpuścić i ostudzić.

2

Jajka ubić z cukrem i przyprawa do piernika.

3

Dodawać stopniowo wszystkie składniki ucierając dokładnie.

4

Na koniec dodać powidła (najlepiej śliwkowe) lub dżem.

5

Przygotować formę i przełożyć ciasto.

6

Piec 60 minut w 180 stopniach C

7

Z podanych ilości wychodzi duża blacha ciasta. Zawsze robię więcej, gdyż piernik długo jest świeży.

Komentarze

promocja
Kliknij do wygrania 10 000 ściereczek kuchennych
Nasz serwis wykorzystuje pliki cookies.

Nasza strona wykorzystuje pliki cookies w celu zapamiętywania preferencji i ustawień oraz zbierania anonimowych danych dla celów reklamowych i statystycznych. Korzystając ze strony, wyrażasz zgodę na wykorzystywanie plików cookies. Możesz w każdym czasie określić sposób wykorzystywania plików cookies w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej. Jeżeli pozostawisz te ustawienia bez zmian, pliki cookies zostaną zapisane w pamięci Twojego urządzenia. Zmiana ustawień plików cookies może ograniczyć funkcjonalność serwisu.