{{ state.title }} {{ state.desc }}

Owocowy deser z mascarpone i czekoladą

Owocowy deser z mascarpone i czekoladą
do 30 min.
{{ recipe.attributes.level.txt }}
{{ recipe.attributes.portions.val }} {{ recipe.attributes.portions.txt }}

Podziel się

{{ item.title }} zobacz {{ item.title }} {{ item.val }} {{ item.unit }}
To jest
{{ converted(calc) }}{{ calc.to.unit.code }}

Sposób przygotowania

1

Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.Cukier wsypujemy do rondla, dodajemy porzeczkę i gotujemy, aż powstanie gęsty sos, uważając by się nie przypalił.

2

Mascarpone ze śmietanką i cukrem pudrem ubijamy przy pomocy miksera, aby powstał gęsty krem. Makaron polewamy sosem porzeczkowym i na każdej porcji robimy kulkę (łyżką do lodów) z kremu. Całość posypujemy tartą czekoladą i dekorujemy miętą.

3

Zobacz przepis: https://youtu.be/vWOz0LHQgOc

Komentarze

Nasz serwis wykorzystuje pliki cookies.

Nasza strona wykorzystuje pliki cookies w celu zapamiętywania preferencji i ustawień oraz zbierania anonimowych danych dla celów reklamowych i statystycznych. Korzystając ze strony, wyrażasz zgodę na wykorzystywanie plików cookies. Możesz w każdym czasie określić sposób wykorzystywania plików cookies w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej. Jeżeli pozostawisz te ustawienia bez zmian, pliki cookies zostaną zapisane w pamięci Twojego urządzenia. Zmiana ustawień plików cookies może ograniczyć funkcjonalność serwisu.