{{ state.title }} {{ state.desc }}

Makaron z szynką

Makaron z szynką
do 1 godz.
{{ recipe.attributes.level.txt }}
{{ recipe.attributes.portions.val }} {{ recipe.attributes.portions.txt }}

Podziel się

Ten przepis już bardzo dawno dostałam od przyjaciółki. Szybki, smaczny obiad bardzo polecam :)

{{ item.title }} zobacz {{ item.title }} {{ item.val }} {{ item.unit }}
To jest
{{ converted(calc) }}{{ calc.to.unit.code }}

Sposób przygotowania

1

Makaron ugotować.

2

W międzyczasie na rozgrzanym tłuszczu przesmażyć szynkę pokrojoną w paski, dodać pokrojone pieczarki dusić około 10 minut.

3

Podduszone pieczarki z szynką posypać mąką i vegetą.

4

Zalać mlekiem i wszystko razem zagotować.

5

Na końcu dodać posiekaną natkę pietruszki, sól i pieprz do smaku.

6

Wlać śmietankę i trochę parmezanu i dokładnie wymieszać.

7

Ugotowany makaron odcedzić, opłukać podzielić na porcje, każdą porcję posypać startym parmezanem, polać przygotowanym sosem.

Komentarze

promocja
Kliknij do wygrania 10 000 ściereczek kuchennych
Nasz serwis wykorzystuje pliki cookies.

Nasza strona wykorzystuje pliki cookies w celu zapamiętywania preferencji i ustawień oraz zbierania anonimowych danych dla celów reklamowych i statystycznych. Korzystając ze strony, wyrażasz zgodę na wykorzystywanie plików cookies. Możesz w każdym czasie określić sposób wykorzystywania plików cookies w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej. Jeżeli pozostawisz te ustawienia bez zmian, pliki cookies zostaną zapisane w pamięci Twojego urządzenia. Zmiana ustawień plików cookies może ograniczyć funkcjonalność serwisu.