{{ state.title }} {{ state.desc }}

Kotlet z piersi kurczaka ze śliwką

Kotlet z piersi kurczaka ze śliwką
do 1 godz.
{{ recipe.attributes.level.txt }}
{{ recipe.attributes.portions.val }} {{ recipe.attributes.portions.txt }}

Podziel się

Dla gości, na niedzielny obiad...

{{ item.title }} zobacz {{ item.title }} {{ item.val }} {{ item.unit }}
To jest
{{ converted(calc) }}{{ calc.to.unit.code }}

Sposób przygotowania

1

Filety umyć, w każdym zrobić w środku diurkę, włożyć tam połowę śliwek.

2

Filety posolić, posypać przyprawą do kurczaka, odstawić na godzinę do lodówki.

3

Filety obtoczyć w mące, następnie w jajku i w bułce, smażyc na złoty kolor z obu stron, następnie smażyc pod przykryciem na małym ogniu ok. 15 minut.

Komentarze

promocja
Kliknij do wygrania 10 000 ściereczek kuchennych
Nasz serwis wykorzystuje pliki cookies.

Nasza strona wykorzystuje pliki cookies w celu zapamiętywania preferencji i ustawień oraz zbierania anonimowych danych dla celów reklamowych i statystycznych. Korzystając ze strony, wyrażasz zgodę na wykorzystywanie plików cookies. Możesz w każdym czasie określić sposób wykorzystywania plików cookies w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej. Jeżeli pozostawisz te ustawienia bez zmian, pliki cookies zostaną zapisane w pamięci Twojego urządzenia. Zmiana ustawień plików cookies może ograniczyć funkcjonalność serwisu.