{{ state.title }} {{ state.desc }}

Kiszka ziemniaczana

Kiszka ziemniaczana
do 3 godz.
{{ recipe.attributes.level.txt }}
{{ recipe.attributes.portions.val }} {{ recipe.attributes.portions.txt }}

Podziel się

Ta kiszka to danie typowo wschodnie to taka regionalna specjalność.Jest bardzo prosta w wykonianiu ,mozna ja jeść zaraz po upieczeniu ale bardzo smaczna jest tez taka odsmażana na patelni.\r\nJa robie też babkę ziemniaczaną- rózni się ona tylko tym że mase ziemniaczaną wylewamy do blaszki a po wierzchu przed pieczeniem polewamy lekko olejem.

{{ item.title }} zobacz {{ item.title }} {{ item.val }} {{ item.unit }}
To jest
{{ converted(calc) }}{{ calc.to.unit.code }}

Sposób przygotowania

1

Gotowane ziemniaki przeciskamy przez praskę.Surowe ścieramy na tarce o drobnych oczkach.Boczek kroimy w kosteczkę i podsmażamy z cebulą na patelni.Wszystko razerm mieszamy w misce ,doprawiamy solą i pieprzem.Teraz masa napychamy kiszki - końce wiązemy nitką zeby masa nie wypływała.Układamy je na blaszce wysmarowanej olejem.Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200'C i pieczemy około 1,5 godziny.Po upływie połowy czasu pieczenia obracamy na drugą stronę.

Komentarze

promocja
Kliknij do wygrania 10 000 ściereczek kuchennych
Nasz serwis wykorzystuje pliki cookies.

Nasza strona wykorzystuje pliki cookies w celu zapamiętywania preferencji i ustawień oraz zbierania anonimowych danych dla celów reklamowych i statystycznych. Korzystając ze strony, wyrażasz zgodę na wykorzystywanie plików cookies. Możesz w każdym czasie określić sposób wykorzystywania plików cookies w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej. Jeżeli pozostawisz te ustawienia bez zmian, pliki cookies zostaną zapisane w pamięci Twojego urządzenia. Zmiana ustawień plików cookies może ograniczyć funkcjonalność serwisu.