{{ state.title }} {{ state.desc }}

Bułeczki drożdżowe z cynamonem

Bułeczki drożdżowe z cynamonem
do 30 min.
{{ recipe.attributes.level.txt }}
{{ recipe.attributes.portions.val }} {{ recipe.attributes.portions.txt }}

Podziel się

Takie bułeczki jadłam w Szwecji. Są pyszne i bardzo szybko się je robi.

{{ item.title }} zobacz {{ item.title }} {{ item.val }} {{ item.unit }}
To jest
{{ converted(calc) }}{{ calc.to.unit.code }}

Sposób przygotowania

1

Mąkę wymieszać z miękką margaryną, cukrem, mlekiem i drożdżami.

2

Wyrobić ciasto(jeśli będzie za rzadkie dosypać mąki), odstawić do wyrośnięcia.

3

Następnie podzielić ciasto na cztery części.

4

Każdą część rozwałkować na placek o grubości około 0,5 cm, posypać grubo cynamonem i pomazać stopionym masłem.

5

Zwinąć w rulon i pokroić na kawałki około 5 cm. Pomazać roztrzepanym jajkiem i posypać grubym cukrem.

6

Poukładać na blaszce wysmarowanej tłuszczem.

7

Piec około 10-15 minut w 225 stopniach C .

8

W czasie pieczenia bułeczki rosną także nie należy ich blisko kłaść koło siebie.

Komentarze

promocja
Kliknij do wygrania 10 000 ściereczek kuchennych
Nasz serwis wykorzystuje pliki cookies.

Nasza strona wykorzystuje pliki cookies w celu zapamiętywania preferencji i ustawień oraz zbierania anonimowych danych dla celów reklamowych i statystycznych. Korzystając ze strony, wyrażasz zgodę na wykorzystywanie plików cookies. Możesz w każdym czasie określić sposób wykorzystywania plików cookies w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej. Jeżeli pozostawisz te ustawienia bez zmian, pliki cookies zostaną zapisane w pamięci Twojego urządzenia. Zmiana ustawień plików cookies może ograniczyć funkcjonalność serwisu.