{{ state.title }} {{ state.desc }}

Biszkopt z jabłkami.

Biszkopt z jabłkami.
do 3 godz.
{{ recipe.attributes.level.txt }}
{{ recipe.attributes.portions.val }} {{ recipe.attributes.portions.txt }}

Podziel się

Puszysty i lekki biszkopcik,przełożony smacznymi ,jabłuszkami z galaretką.Znakomity na jesienne popołudnia.

{{ item.title }} zobacz {{ item.title }} {{ item.val }} {{ item.unit }}
To jest
{{ converted(calc) }}{{ calc.to.unit.code }}

Sposób przygotowania

1

Mąki przesiać razem z proszkiem do pieczenia.

2

białka ubić na sztywno z cukrem i cukrem waniliowym.

3

następnie stopniowo dodawać żółtka.

4

całość starannie ubijać ,aż do podwojenia masy.

5

do masy jajecznej dodawać stopniowo mąkę delikatnie mieszając.

6

całość połączyć ,dodawać po łyżce wody.

7

dużą tortownice wysmarować tłuszczem i wysypać bułką tartą.

8

ciasto przełożyć do formy ,wstawić do nagrzanego piekarnika.

9

piec 40 minut w temp.200 stopni.

10

sprawdzić patyczkiem czy ciasto jest suche.Wyjąc z tortownicy po wystudzeniu.

11

masa jabŁkowa:

12

jabłka obrać pokroić na mniejsze kawałki i przesmażyć z cukrem i woda.

13

odstawić z ognia.Dodać galaretkę i starannie wymieszać.

14

wystudzony biszkopt przekroić na połowę.Przełożyć wystudzona masą.

15

polać polewą czekoladową lub posypać cukrem pudrem.

Komentarze

promocja
Kliknij do wygrania 10 000 ściereczek kuchennych
Nasz serwis wykorzystuje pliki cookies.

Nasza strona wykorzystuje pliki cookies w celu zapamiętywania preferencji i ustawień oraz zbierania anonimowych danych dla celów reklamowych i statystycznych. Korzystając ze strony, wyrażasz zgodę na wykorzystywanie plików cookies. Możesz w każdym czasie określić sposób wykorzystywania plików cookies w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej. Jeżeli pozostawisz te ustawienia bez zmian, pliki cookies zostaną zapisane w pamięci Twojego urządzenia. Zmiana ustawień plików cookies może ograniczyć funkcjonalność serwisu.