1

Składniki

1 Szczypta
pieprz
1 Łyżeczka
Ocet ryżowy
1 Sztuka
Udko z indyka
1 Sztuka
włoszczyzna
2 Sztuki
ziele angielskie
1 Sztuka
liść laurowy
1 Sztuka
szczypiorek
1 Łyżka
przyprawa typu vegeta
2 Łyżki
sos sojowy
40 Dekagramów
Wołowina chuda
15 Dekagramów
grzyby suszone
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Bulion: Mięso oczyścić, wołowinę pokroić na mniejsze kawałki, zalać wodą zagotować, zszumować, dodać łyżkę kucharka, ziele angielskie, liść laurowy, pieprz gotować 25 minut, nastęnie dodać pokrojoną włoszczyznę, gotować do miękkości warzyw. Wyjąć wszystko z rosołu, pozostawić ok 1,5 l bulionu.
  2. W międzyczasie grzybki zalać wodą, moczyć ok 30 minut. Wyjąć grzyby pokroić na cienkie paseczki, wodę z grzybów wlać do garnka razem z bulionem, dodać sos sojowy, ocet ryżowy, zagotować.
  3. Podawać z posiekanym szczypiorkiem i makaronem, albo z pierożkami tortellini . Smacznego!

Opis

Zamiast zwykłego rosołu, polecam tą zupkę, wyszła pyszna!

Podobne przepisy

Rosół z krajaneczką

Średni Do 40 min
Rosół z krajaneczką

Rosół

Średni Do 1 godz
Rosół

Rosół drobiowo-wieprzowy

Łatwy Do 1 godz
Rosół drobiowo-wieprzowy

Barszcz biały

Łatwy Do 1 godz
Barszcz biały

Barszcz czerwony z kluseczkami grzybowymi

Łatwy Do 40 min
Barszcz czerwony z kluseczkami grzybowymi

Dyniowa z fasolą

Łatwy Do 1 godz
Dyniowa z fasolą

Grzybowa jak u babci

Łatwy Do 1,5 godz
Grzybowa jak u babci

Jesienna zupa jarzynowa

Łatwy Do 40 min
Jesienna zupa jarzynowa

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!