Example thumb
1

Składniki

1 Szczypta
pieprz
1 Łyżeczka
Ocet ryżowy
1 Sztuka
Udko z indyka
1 Sztuka
włoszczyzna
2 Sztuki
ziele angielskie
1 Sztuka
liść laurowy
1 Sztuka
szczypiorek
1 Łyżka
przyprawa typu vegeta
2 Łyżki
sos sojowy
40 Dekagramów
Wołowina chuda
15 Dekagramów
grzyby suszone
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Bulion: Mięso oczyścić, wołowinę pokroić na mniejsze kawałki, zalać wodą zagotować, zszumować, dodać łyżkę kucharka, ziele angielskie, liść laurowy, pieprz gotować 25 minut, nastęnie dodać pokrojoną włoszczyznę, gotować do miękkości warzyw. Wyjąć wszystko z rosołu, pozostawić ok 1,5 l bulionu.
  2. W międzyczasie grzybki zalać wodą, moczyć ok 30 minut. Wyjąć grzyby pokroić na cienkie paseczki, wodę z grzybów wlać do garnka razem z bulionem, dodać sos sojowy, ocet ryżowy, zagotować.
  3. Podawać z posiekanym szczypiorkiem i makaronem, albo z pierożkami tortellini . Smacznego!

Opis

Zamiast zwykłego rosołu, polecam tą zupkę, wyszła pyszna!

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!