0

Składniki

0.5 Kilograma
mięso mielone
0.5 Kilograma
pieczarki
2.5 Litra
woda
2 Sztuki
cebula
3 Sztuki
por
5 Sztuk
kostka rosołowa
1 Sztuka
papryka czerwona
2 Sztuki
Serek topiony
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Podsmażyć mięsko, pokrojoną cebulę i paprykę (smażyć wszystko razem, aż do zarumienienia miesa). Pokrojone pieczarki i białe części pora wrzucić do wody z rozpuszczonymi kostkami rosołowymi. Dodać podsmażone składniki. Gotować około pół godziny. Pod koniec gotowania dodać serki topione.

Opis

To zupa którą mozemy podac gościom i napewno beda bardzo bardzo zadowoleni- można jeszcze do niej zrobić czosnkowe grzaneczki

Podobne przepisy

Krem z pora z jajkiem w koszulce

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Krem z pora z jajkiem w koszulce

Pomidorowa na ostro z mascarpone i kokosowymi chipsami

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Pomidorowa na ostro z mascarpone i kokosowymi chipsami

Nowoczesny rosół drobiowo-wołowy z warzywnymi pulpecikami

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Nowoczesny rosół drobiowo-wołowy z warzywnymi pulpecikami

Pomidorowa zabielana

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Pomidorowa zabielana

Rosół staropolski z borowikami

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Rosół staropolski z borowikami

Flaki wołowe z pieczarkami

Przepis
Średni Do 1 godz
Flaki wołowe z pieczarkami

Krupnik na żeberkach

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Krupnik na żeberkach

Domowy rosół staropolski

Przepis
Łatwy Ponad 3 godz
Domowy rosół staropolski

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!