Example thumb
0

Składniki

500 Mililitrów
ingridient
passata pomidorowa Łowicz
300 Gramów
Krewetki
100 Gramów
ryż
300 Mililitrów
Mleko kokosowe
1 Sztuka
cebula
1 Sztuka
papryka czerwona
1 Pęczek
nać pietruszki
1 Sztuka
Sok z limonki ewentualnie cytryny
3 Sztuki
ząbek czosnku
3 Łyżki
masło
1 Szczypta
sól, pieprz
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Pokrój bardzo drobno cebulę, paprykę oraz czosnek. Rozgrzej w garnku masło, dodaj pokrojone warzywa. Podgrzewaj, mieszając od czasu do czasu, aż warzywa zmiękną.
  2. Dodaj następnie passatę, ryż oraz sól i pieprz. Gotuj całość do czasu, aż ryż będzie gotowy.
  3. Do zupy dodaj mleko kokosowe, doprowadź do wrzenia. Wrzuć krewetki, i gotuj na małym ogniu przez kilka minut aż krewetki będą gotowe.
  4. Na koniec gotowania dodaj sok z limonki. Przed podaniem posyp świeżą natką pietruszki.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!