1

Składniki

1 Szczypta
pieprz
1 Szczypta
sól
100 Gramów
ingridient
Lubella Muszelki nr 26
150 Gramów
Fasola czerwona
150 Gramów
groszek zielony
50 Gramów
parmezan
2 Sztuki
marchew
1 Sztuka
seler
1 Sztuka
cebula
2 Sztuki
Pomidory
2 Sztuki
ziemniaki
1 Sztuka
liść laurowy
2 Łyżki
pietruszka
4 Łyżki
oliwa
1 Łyżka
koncentrat pomidorowy
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Do gotującej się wody wrzucamy drobno pokrojone: seler, cebulę, marchewkę i ziemniaki. Gotujemy przez ok. 10 minut.
  2. Pomidory parzymy gorącą wodą i obieramy ze skórki, a następnie drobno kroimy. Pomidory, fasolę i groszek dodajemy do gotujących się warzyw. Przyprawiamy solą oraz dodajemy posiekaną natkę pietruszki, liść laurowy oraz oliwę i koncentrat z pomidorów. Gotujemy pod przykryciem kilkanaście minut.
  3. Do gotującej się zupy wrzucamy makaron i gotujemy, aż będzie al dente. Wykładamy na talerze i podajemy posypane parmezanem. Można przystroić pietruszką.

Opis

Pyszne danie.

Podobne przepisy

Zupa rybna z makaronem jajeczna krajaneczka

Trudny Do 3 godz.

Zupa z Brokułów z Szynką

Łatwy Do 40 min.

Gulasz po węgiersku

Średni Do 1 godz.

Zupa grzybowa z makaronem muszelki

Średni Do 1 godz.

Dyniowa z fasolą

Łatwy Do 1 godz.

Fasolka po toskańsku

Średni Do 40 min.

Gazpacho

Łatwy Do 20 min.

Imbirowy krem z pieczonych ziemniaków

Łatwy Do 1,5 godz.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min.

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!