1

Składniki

1 Szczypta
pieprz
1 Szczypta
sól
100 Gramów
ingridient
Lubella Muszelki nr 26
150 Gramów
Fasola czerwona
150 Gramów
groszek zielony
50 Gramów
parmezan
2 Sztuki
marchew
1 Sztuka
seler
1 Sztuka
cebula
2 Sztuki
Pomidory
2 Sztuki
ziemniaki
1 Sztuka
liść laurowy
2 Łyżki
pietruszka
4 Łyżki
oliwa
1 Łyżka
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Do gotującej się wody wrzucamy drobno pokrojone: seler, cebulę, marchewkę i ziemniaki. Gotujemy przez ok. 10 minut.
  2. Pomidory parzymy gorącą wodą i obieramy ze skórki, a następnie drobno kroimy. Pomidory, fasolę i groszek dodajemy do gotujących się warzyw. Przyprawiamy solą oraz dodajemy posiekaną natkę pietruszki, liść laurowy oraz oliwę i koncentrat z pomidorów. Gotujemy pod przykryciem kilkanaście minut.
  3. Do gotującej się zupy wrzucamy makaron i gotujemy, aż będzie al dente. Wykładamy na talerze i podajemy posypane parmezanem. Można przystroić pietruszką.

Opis

Pyszne danie.

Podobne przepisy

Rosół tradycyjny

Średni Do 3 godz
Rosół tradycyjny

Zupa rybna z makaronem jajeczna krajaneczka

Trudny Do 3 godz
Zupa rybna z makaronem jajeczna krajaneczka

Zupa z Brokułów z Szynką

Łatwy Do 40 min
Zupa z Brokułów z Szynką

Pomidorowa z piekarnika

Łatwy Do 40 min
Pomidorowa z piekarnika

Ziemniaczana zupa krem z chrzanem

Średni Do 40 min
Ziemniaczana zupa krem z chrzanem

Zupa grzybowa z makaronem muszelki

Średni Do 1 godz
Zupa grzybowa z makaronem muszelki

Zupa chłopska

Łatwy Do 1 godz
Zupa chłopska

Dyniowa z fasolą

Łatwy Do 1 godz
Dyniowa z fasolą

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!