0

Składniki

1 Opakowanie
Konfitura figowa
2 Sztuki
Ser camembert
70 Gramów
orzechy włoskie
1 Sztuka
ciasto francuskie
1 Sztuka
jaja kurze całe
8 Sztuk
Krakersy
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Z arkusza ciasta francuskiego wytnij dwa koła, większe od średnicy sera o 3-4 cm. Sery przetnij na pół. Ułóż jedną cześć sera, posmaruj dżemem figowym, następnie posyp pokrojonymi orzechami włoskimi i połóż drugą częścią sera. Przykryj ser ciastem, dociskając na wierzchu kolejne fragmenty ciasta. Posmaruj wierzch jajkiem.
  2. Z pozostałego ciasta wytnij dwa mniejsze koła, aby przykryć wierzch sera. Ułóż sery w żaroodpornym naczyniu lub na blasze. Piecz przez około 15-20 minut w temperaturze 200 st., aż ciasto będzie z wierzchu brązowe i chrupiące. Podawaj zaraz po upieczeniu.

Podobne przepisy

Gnocchi w sosie pomidorowym

Łatwy Do 40 min.

Kokardki Lubella Pełne Ziarno: zapiekanka z brokułem

Łatwy Do 40 min.

Makaron Pełne Ziarno Świdry z roszponką, serem pleśniowym i...

Łatwy Do 20 min.

Odwrócone babeczki

Łatwy Do 1 godz.

Pączki serowe

Łatwy Do 1 godz.

Pełnoziarniste spaghetti carbonara

Średni Do 40 min.

Pieczeń wołowa

Średni Do 1,5 godz.

Deep pizza

Łatwy Do 2 godz.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min.

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!