Example thumb
0

Składniki

1 Opakowanie
Konfitura figowa
2 Sztuki
Ser camembert
70 Gramów
orzechy włoskie
1 Sztuka
ciasto francuskie
1 Sztuka
jaja kurze całe
8 Sztuk
Krakersy
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Z arkusza ciasta francuskiego wytnij dwa koła, większe od średnicy sera o 3-4 cm. Sery przetnij na pół. Ułóż jedną cześć sera, posmaruj dżemem figowym, następnie posyp pokrojonymi orzechami włoskimi i połóż drugą częścią sera. Przykryj ser ciastem, dociskając na wierzchu kolejne fragmenty ciasta. Posmaruj wierzch jajkiem.
  2. Z pozostałego ciasta wytnij dwa mniejsze koła, aby przykryć wierzch sera. Ułóż sery w żaroodpornym naczyniu lub na blasze. Piecz przez około 15-20 minut w temperaturze 200 st., aż ciasto będzie z wierzchu brązowe i chrupiące. Podawaj zaraz po upieczeniu.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!