0

Składniki

1 Opakowanie
dżem Łowicz 100% Figa
2 Sztuki
Ser camembert
70 Gramów
orzechy włoskie
1 Sztuka
ciasto francuskie
1 Sztuka
jaja kurze całe
8 Sztuk
Krakersy
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Z arkusza ciasta francuskiego wytnij dwa koła, większe od średnicy sera o 3-4 cm.
  2. Sery przetnij na pół.
  3. Ułóż jedną cześć sera, posmaruj dżemem figowym, następnie posyp pokrojonymi orzechami włoskimi i połóż drugą częścią sera. Przykryj ser ciastem, dociskając na wierzchu kolejne fragmenty ciasta. Posmaruj wierzch jajkiem.
  4. Z pozostałego ciasta wytnij dwa mniejsze koła, aby przykryć wierzch sera. Ułóż sery w żaroodpornym naczyniu lub na blasze.
  5. Piecz przez około 15-20 minut w temperaturze 200 st., aż ciasto będzie z wierzchu brązowe i chrupiące. Podawaj zaraz po upieczeniu.

Podobne przepisy

Gnocchi w sosie pomidorowym

Przepis
Łatwy Do 40 min
Gnocchi w sosie pomidorowym

Kokardki Lubella Pełne Ziarno: zapiekanka z brokułem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Kokardki Lubella Pełne Ziarno: zapiekanka z brokułem

Makaron Pełne Ziarno Świdry z roszponką, serem pleśniowym i...

Przepis
Łatwy Do 15 min
Makaron Pełne Ziarno Świdry z roszponką, serem pleśniowym i winogronami

Muffiny z orzechami

Przepis
Średni Do 40 min
Muffiny z orzechami

Odwrócone babeczki

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Odwrócone babeczki

Pączki serowe

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Pączki serowe

Pełnoziarniste spaghetti carbonara

Przepis
Średni Do 40 min
Pełnoziarniste spaghetti carbonara

Deep pizza

Przepis
Łatwy Do 2 godz
Deep pizza

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem
Artykuł

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!