0

Składniki

1.5 Łyżeczki
PROSZEK DO PIECZENIA
1 Szklanka
cukier puder
1 Sztuka
BISZKOPT:
4 Sztuki
jajka
1 Sztuka
KREM:
2 Sztuki
Śmietana 30% duża
1 Sztuka
Cukier wanilinowy
4 Łyżki
Cukier kryształ
4 Łyżki
mąka
1 Łyżka
kakao
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Krem - wszystkie składniki zmiksować na gęstą masę.
  2. Biszkopt - ubić pianę z białek, dodawac cukier nadal ubijając. Następnie dodac po jednym żółtku nadal ubijając. Na koncu dosypać mąke zmieszana z prszkiem do pieczenia i kakao i delikatnie wymieszc łyżką i piec w tem. Ok. 160 st. C.
  3. To jest przepis na jeden biszkopt . Upiec należy trzy takie biszkopty. Gdy biszkopty wystygną, przełożyć masą i wstawić do lodówki. Udekorować według własnego pomysłu.

Opis

Mój synek miał urodziny i zrobiłam mu taki torcik- nie za słodki więc każdy z chęcią się poczęstował.

Podobne przepisy

Gwiazdkowy torcik

Przepis
Łatwy Ponad 3 godz
Gwiazdkowy torcik

Czekociasto z patelni

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Czekociasto z patelni

Babka cytrynowa

Przepis
Łatwy Do 1,5 godz
Babka cytrynowa

Dyniowe muffinki z orzechami włoskimi i kremem kakaowym

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Dyniowe muffinki z orzechami włoskimi i kremem kakaowym

Kawowe brownie

Przepis
Średni Do 40 min
Kawowe brownie

Mazurek z inspirującym kremem serowo-cytrusowym i bakaliami

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Mazurek z inspirującym kremem serowo-cytrusowym i bakaliami

Muffiny waniliowe świąteczne

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Muffiny waniliowe świąteczne

Murzynek z kalafiora

Przepis
Łatwy Do 2 godz
Murzynek z kalafiora

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!