Wielkanocne Cupcakes

cocosina
Wielkanocne Cupcakes

0

0 / 0

Coś dla tych, którzy lubią naprawdę słodkie łakocie.

15

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


12 porcji

Składniki

150 g mąka pszenna tortowa lubella

150 g masło

2 szt. jaja l

120 g cukier kryształ

1 szcz. sól

2 łyżka kakao decomorreno

0.50 łyżeczka proszek do pieczenia

3 łyżka mleko uht 3,2%

1 szt. konfitura z wiśni łowicz

1 łyżka ekstrakt waniliowy

0.50 kost. masło

2 szkl. cukier puder

2 łyżka sok z cytryny

120 g masa marcepanowa

3 szt. barwniki

Przygotowanie


1

Przesiać mąkę i kakao do miski. Dodać sól i proszek do pieczenia.

2

Masło utrzeć z cukrem na puszystą masę. Ucierając, dodawać kolejno jajka.

3

Dodać do masy mleko, ekstrakt waniliowy oraz suche składniki. Wszystko dokładnie wymieszać.

4

Przełożyć ciasto do papilotek, do połowy wysokości. Nakładać po łyżce konfitury wiśniowej. Przykryć konfiturę ciastem do wysokości 3/4. Piec około 20 min. w temperaturze 180°C.

5

W międzyczasie przygotować krem maślany. Utrzeć miękkie masło na puch. Następnie dodawać partiami cukier puder, a na końcu dodać sok z cytryny.

6

Masę marcepanową podzielić na 3 części. Każdą zabarwić barwnikiem w innym kolorze. Następnie formować małe jajeczka.

7

Na wystudzone babeczki wyszprycować krem i ozdobić jajeczkami. Smacznego!

PlanerUlubione
Szukaj
PrzepisyArtykuły