Example thumb
3

Składniki

2 Łyżeczki
PROSZEK DO PIECZENIA
1 Kostka
masło
2 Szklanki
cukier
1 Szklanka
mąka pszenna tortowa
1 Szklanka
cukier puder
0.75 Szklanki
mąka pszenna tortowa
12 Sztuk
jaja kurze całe
1 Sztuka
galaretka cytrynowa
1 Sztuka
Galaretka pomarańczowa
1 Sztuka
Galaretka wiśniowa
1 Sztuka
Polewa do ciast
6 Łyżek
kakao w proszku
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Pieczemy dwa biszkopty ciemny i jasny.
  2. Biszkopt jasny 6 białek ubijamy na sztywno, dodajemy 1 szklanke cukru. i żółtka.
  3. Dodac szklanke mąki zmieszaną z płaska łyzeczka proszku do pieczenia.
  4. Ciasto wylac na forme.
  5. Pie w tem 160-180 stopni około 30-40 min.
  6. Biszkopt ciemny pieczemy z tych samych składników , tylko dodajemy 3/4 szklanki mąki i 3 łyżki kakao.
  7. Temeratura pieczenia ta sama.
  8. Krem
  9. ucieramy kostkę masła z szklanką cukru pudru
  10. Dodajemy tęzejącą galaretkę cytrynową.
  11. Maę dzielimy na dwie części do jednej dodajemy kakao.
  12. Przełożenie
  13. placki nasączamy herbatą z cytryną
  14. Przełożenie
  15. Ciasto białe ,ciemny krem, na krem nakładamy tężejącą galaretką
  16. ciasto ciemne biała masa, tężejąca galaretka.
  17. Gotowy tort polewamy polewą. dekorujemy wedłu uznania.

Opis

TORT ROBIMY OD KILKUNASTU LAT. Zaleznie od okoliczności zmieniamy dekoracje. Przeis mam od mojej mamy

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!