0

Składniki

1 Opakowanie
ingridient
Sos neapolitański Łowicz
1 Sztuka
ingridient
makaron cannelloni Lubella
2 Opakowania
szpinak mrożony
1 Sztuka
cebula
1 Sztuka
jajka
2 Sztuki
ząbek czosnku
250 Gramów
ser feta
1 Łyżka
masło
1 Szczypta
sól, pieprz
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Posiekaj cebulę i czosnek podsmaż je na maśle. Dodaj rozmrożony szpinak. Kiedy odparuje nadmiar wody ze szpinaku, dodaj jajko oraz ser pokrojony w kostkę. Po połączeniu się składników dopraw do smaku i zostaw do wystudzenia.
  2. Wypełnij nadzieniem szpinakowym makaron. Ułóż wypełnione rurki w naczyniu do zapiekania. Zalej sosem neapolitańskim i zapiekaj w piekarniku przez 40 minut w temperaturze 180 st. Przez pierwsze 20 minut pod przykryciem.

Podobne przepisy

Cannelloni nadziane mięsem pod śmietanowymi borowikami

Średni Do 1,5 godz
Cannelloni nadziane mięsem pod śmietanowymi borowikami

Cannelloni ze szpinakiem

Łatwy Do 1 godz
Cannelloni ze szpinakiem

Mini pizza na spodzie brokułowym

Łatwy Do 1,5 godz
Mini pizza na spodzie brokułowym

Stek wołowy z kaszą gryczaną

Łatwy Do 40 min
Stek wołowy z kaszą gryczaną

Zupa z tortellini

Łatwy Do 40 min
Zupa z tortellini

Burgery drobiowe fit z botwinką

Łatwy Do 40 min
Burgery drobiowe fit z botwinką

Cannelloni bez wysiłku

Średni Do 1 godz
Cannelloni bez wysiłku

Dyniowa zapiekanka z kiełbasą

Łatwy Do 40 min
Dyniowa zapiekanka z kiełbasą

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!