0

Składniki

1 Opakowanie
ingridient
Sos neapolitański Łowicz
1 Sztuka
ingridient
makaron cannelloni Lubella
2 Opakowania
szpinak mrożony
1 Sztuka
cebula
1 Sztuka
jajka
2 Sztuki
ząbek czosnku
250 Gramów
ser feta
1 Łyżka
masło
1 Szczypta
sól, pieprz
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Posiekaj cebulę i czosnek podsmaż je na maśle. Dodaj rozmrożony szpinak. Kiedy odparuje nadmiar wody ze szpinaku, dodaj jajko oraz ser pokrojony w kostkę. Po połączeniu się składników dopraw do smaku i zostaw do wystudzenia.
  2. Wypełnij nadzieniem szpinakowym makaron. Ułóż wypełnione rurki w naczyniu do zapiekania. Zalej sosem neapolitańskim i zapiekaj w piekarniku przez 40 minut w temperaturze 180 st. Przez pierwsze 20 minut pod przykryciem.

Podobne przepisy

Cannelloni nadziane mięsem pod śmietanowymi borowikami

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Cannelloni nadziane mięsem pod śmietanowymi borowikami

Cannelloni ze szpinakiem

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Cannelloni ze szpinakiem

Gołąbki z kaszą jęczmienną i grzybami

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Gołąbki z kaszą jęczmienną i grzybami

Kaszotto z kurczakiem, marchewką i groszkiem

Przepis
Średni Do 1 godz
Kaszotto z kurczakiem, marchewką i groszkiem

Ketchupowe klopsy z mięsa mielonego z indyka

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Ketchupowe klopsy z mięsa mielonego z indyka

Mini pizza na spodzie brokułowym

Przepis
Łatwy Do 1,5 godz
Mini pizza na spodzie brokułowym

Mousaka z bakłażanem i ziemniakami w sosie beszamelowym

Przepis
Średni Do 2 godz
Mousaka z bakłażanem i ziemniakami w sosie beszamelowym

Roladki drobiowe ze szpinakiem i mozzarellą

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Roladki drobiowe ze szpinakiem i mozzarellą

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!