0

Składniki

1 Kilogram
jabłka
1 Łyżeczka
PROSZEK DO PIECZENIA
1 Szklanka
mąka pszenna tortowa
0.5 Szklanki
cukier
1 Szklanka
cukier
5 Sztuk
jajko
1 Sztuka
śmietana
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Biszkopt upiec z 4 jaj przekroić na połowę posmarować prażonymi jabłkami przykryć biszkoptem na wierzch posmarować bitą śmietana i posypać czekoladowymi patyczkami

Opis

JEŚLI WYJDZIE WYSOKI BISZKOPT MOŻNA NA 3 CZĘŚCI PRZEKROIĆ I WTEDY MAMY ALA TORCIK

Podobne przepisy

Puszysta tarta z jabłkami!

Przepis
Średni Do 1 godz
Puszysta tarta z jabłkami!

Jabłecznik

Przepis
Średni Do 1 godz
Jabłecznik

Babka piaskowa

Przepis
Łatwy Do 40 min
Babka piaskowa

Ciasto ucierane pod makowiec lub sernik

Przepis
Łatwy Do 40 min
Ciasto ucierane pod makowiec lub sernik

Ciasto z masą brzoskwiniową

Przepis
Trudny Do 3 godz
Ciasto z masą brzoskwiniową

Gofry zwyczajne

Przepis
Łatwy Do 40 min
Gofry zwyczajne

Mini tarteletki czekoladowe z kremem gruszkowym i karmelizow...

Przepis
Średni Do 2 godz
Mini tarteletki czekoladowe z kremem gruszkowym i karmelizowaną gruszką

Pełnoziarnista babka z gruszką, jabłkami i lukrem malinowym

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Pełnoziarnista babka z gruszką, jabłkami i lukrem malinowym

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!