0

Składniki

1 Kilogram
jabłka
1 Łyżeczka
PROSZEK DO PIECZENIA
1 Szklanka
mąka pszenna tortowa
0.5 Szklanki
cukier
1 Szklanka
cukier
5 Sztuk
jajko
1 Sztuka
śmietana
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Biszkopt upiec z 4 jaj przekroić na połowę posmarować prażonymi jabłkami przykryć biszkoptem na wierzch posmarować bitą śmietana i posypać czekoladowymi patyczkami

Opis

JEŚLI WYJDZIE WYSOKI BISZKOPT MOŻNA NA 3 CZĘŚCI PRZEKROIĆ I WTEDY MAMY ALA TORCIK

Podobne przepisy

Puszysta tarta z jabłkami!

Przepis
Średni Do 1 godz
Puszysta tarta z jabłkami!

Jabłecznik

Przepis
Średni Do 1 godz
Jabłecznik

Ciasto ucierane pod makowiec lub sernik

Przepis
Łatwy Do 40 min
Ciasto ucierane pod makowiec lub sernik

Babka piaskowa

Przepis
Łatwy Do 40 min
Babka piaskowa

Gofry zwyczajne

Przepis
Łatwy Do 40 min
Gofry zwyczajne

Ciasto z masą brzoskwiniową

Przepis
Trudny Do 3 godz
Ciasto z masą brzoskwiniową

Pełnoziarnista babka z gruszką, jabłkami i lukrem malinowym

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Pełnoziarnista babka z gruszką, jabłkami i lukrem malinowym

Trufle czekoladowo-pomarańczowe

Przepis
Średni Do 1 godz
Trufle czekoladowo-pomarańczowe

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!