1

Składniki

1 Szczypta
Kwasek cytrynowy
4 Szczypty
sól
2 Łyżeczki
cukier
1 Sztuka
Kapusta czerwona
2 Sztuki
jabłko
4 Łyżki
majonez
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Czerwoną kapustę i obrane jabłka ścieramy na tarce o dużych oczkach. Posypujemy odrobinę kwaskiem cytrynowym. Dokładamy majonez (w zależności od wielkości kapusty), doprawiamy cukrem.

Opis

Świetna surówka do obiadu

Podobne przepisy

Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Przepis
Średni Do 3 godz
Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Imprezowe dipy

Przepis
Łatwy Do 15 min
Imprezowe dipy

Surówka z parzonej białej kapusty

Przepis
Średni Do 40 min
Surówka z parzonej białej kapusty

Marynowane kozaki

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Marynowane kozaki

Pieczone drożdżowe pierożki z farszem mięsnym

Przepis
Średni Do 3 godz
Pieczone drożdżowe pierożki z farszem mięsnym

Torcik makowy z czarną porzeczką i białą czekoladą

Przepis
Średni Do 3 godz
Torcik makowy z czarną porzeczką i białą czekoladą

Paluszki łososiem zawijane

Przepis
Łatwy Do 40 min
Paluszki łososiem zawijane

Sos chrzanowy

Przepis
Łatwy Do 40 min
Sos chrzanowy

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!