0

Składniki

1 Szczypta
Świeżo mielony czarny pieprz
1 Szczypta
sól
300 Gramów
pieczarki
1 Szklanka
śmietana 18%
2 Sztuki
ząbek czosnku
1 Sztuka
Ser lazur
3 Łyżki
oliwa z oliwek
30 Dekagramów
ingridient
makaron spaghetti Lubella Pełne Ziarno
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Do podsmażanych pieczarek dodajemy śmietaną, ser pleśniowy. Doprawiamy solą i grubo mielonym pieprzem. Podajemy z makaronem i liśćmi rukoli.
  2. Do podsmażonego czosnku dodajemy pieczarki, podsmażamy. Makaron gotujemy al dente.
  3. Pieczarki myjemy kroimy w paski.
  4. Na oliwie podsmażamy czosnek pokrojony w plasterki.
  5. Przygotowujemy śmietanę, ser pleśniowy kroimy w drobna kostkę i grubo mielimy pieprz.

Opis

Pyszny biały sos do makaronu.

Podobne przepisy

Schab z pieczarkami i cebulą

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Schab z pieczarkami i cebulą

Spaghetti z krewetkami w sosie imbirowo-cytrynowym

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Spaghetti z krewetkami w sosie imbirowo-cytrynowym

Spaghetti z tuńczykiem, kruszonką czosnkowo-limonkową i pła...

Przepis
Łatwy Do 40 min
Spaghetti z tuńczykiem, kruszonką czosnkowo-limonkową i płatkami chili

Pieczone warzywa z risotto na bulionie warzywnym

Przepis
Średni Do 2 godz
Pieczone warzywa z risotto na bulionie warzywnym

Spaghetti primavera

Przepis
Łatwy Do 40 min
Spaghetti primavera

Pełnoziarniste spaghetti carbonara

Przepis
Średni Do 40 min
Pełnoziarniste spaghetti carbonara

Makaron z kurczakiem, bazylią i cukinią

Przepis
Łatwy Do 40 min
Makaron z kurczakiem, bazylią i cukinią

Spagetti bolognese

Przepis
Łatwy Do 40 min
Spagetti bolognese

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!