0

Składniki

1 Szczypta
Świeżo mielony czarny pieprz
1 Szczypta
sól
300 Gramów
pieczarki
1 Szklanka
śmietana 18%
2 Sztuki
ząbek czosnku
1 Sztuka
Ser lazur
3 Łyżki
oliwa z oliwek
30 Dekagramów
ingridient
makaron spaghetti Lubella Pełne Ziarno
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Do podsmażanych pieczarek dodajemy śmietaną, ser pleśniowy. Doprawiamy solą i grubo mielonym pieprzem. Podajemy z makaronem i liśćmi rukoli.
  2. Do podsmażonego czosnku dodajemy pieczarki, podsmażamy. Makaron gotujemy al dente.
  3. Pieczarki myjemy kroimy w paski.
  4. Na oliwie podsmażamy czosnek pokrojony w plasterki.
  5. Przygotowujemy śmietanę, ser pleśniowy kroimy w drobna kostkę i grubo mielimy pieprz.

Opis

Pyszny biały sos do makaronu.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Strefa Świąt

BRAND BOX

Skomentuj przepis!