0

Składniki

1 Szczypta
Świeżo mielony czarny pieprz
1 Szczypta
sól
300 Gramów
pieczarki
1 Szklanka
śmietana 18%
2 Sztuki
ząbek czosnku
1 Sztuka
Ser lazur
3 Łyżki
oliwa z oliwek
30 Dekagramów
ingridient
makaron spaghetti Lubella Pełne Ziarno
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Do podsmażanych pieczarek dodajemy śmietaną, ser pleśniowy. Doprawiamy solą i grubo mielonym pieprzem. Podajemy z makaronem i liśćmi rukoli.
  2. Do podsmażonego czosnku dodajemy pieczarki, podsmażamy. Makaron gotujemy al dente.
  3. Pieczarki myjemy kroimy w paski.
  4. Na oliwie podsmażamy czosnek pokrojony w plasterki.
  5. Przygotowujemy śmietanę, ser pleśniowy kroimy w drobna kostkę i grubo mielimy pieprz.

Opis

Pyszny biały sos do makaronu.

Podobne przepisy

Gniazda ze szpinakiem i fasolą

Łatwy Do 40 min
Gniazda ze szpinakiem i fasolą

Gulasz z dzika z kluseczkami

Łatwy Ponad 3 godz
Gulasz z dzika z kluseczkami

Makaron z kurczakiem, bazylią i cukinią

Łatwy Do 40 min
Makaron z kurczakiem, bazylią i cukinią

Makaron ze szpinakiem

Łatwy Do 40 min
Makaron ze szpinakiem

Pełnoziarniste spaghetti carbonara

Średni Do 40 min
Pełnoziarniste spaghetti carbonara

Penne z grzybami i serem pleśniowym

Łatwy Do 40 min
Penne z grzybami i serem pleśniowym

Pieczone warzywa z risotto na bulionie warzywnym

Średni Do 2 godz
Pieczone warzywa z risotto na bulionie warzywnym

Pierogi ze szpinakiem i suszonymi pomidorami

Łatwy Do 1 godz
Pierogi ze szpinakiem i suszonymi pomidorami

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!