0

Składniki

1 Szczypta
oregano
1 Szczypta
sól
1 Szczypta
pieprz
1 Sztuka
makaron spaghetti
1 Sztuka
Tuńczyk w oleju
1 Sztuka
marchew
1 Sztuka
cebula
0.5 Sztuki
cukinia
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Na początek zacząć gotować makaron.
  2. W tym czasie obraną marchewkę pokroić w paski wielkości zapałek, cebulę pokroić w kostkę (5x5mm). Jeśli robimy spaghetti z cukinią, to cukinię pokroić w paski. Otworzyć puszkę z tuńczykiem.
  3. Na patelnię rozlać olej z puszki tuńczyka (ma posmak tuńczyka), ewentualnie dolać trochę oliwy z oliwek. Wrzucić cebulę, a po chwili marchewkę.
  4. Po 3 minutach dodać cukinię.
  5. Po kolejnych 3 dodać tuńczyka z puszki.
  6. Przyprawić mocno oregano, posolić, popieprzyć. Trzymać na niewielkim ogniu póki marchewka nie będzie miękka.
  7. Ugotowany makaron połączyć z tuńczykiem z patelni. Smacznego.

Opis

Kolejny wynik eksperymentów kulinarnych z cyklu "jak zrobić obiad w 20 minut i się przy tym nie narobić" ;) Mocno tuńczykowe!

Podobne przepisy

Pasztet z cukinii

Łatwy Do 40 min.

Polędwiczki z warzywami

Średni Do 1 godz.

Cukinia zapiekana z sosem bolońskim

Łatwy Do 1 godz.

Fantazja szparagowa

Łatwy Do 40 min.

Gulasz z dzika z kluseczkami

Łatwy Ponad 3 godz.

Kociołek warzywny

Łatwy Do 40 min.

Lasagne

Średni Do 1 godz.

Lasagne z kurczakiem i brokułami

Trudny Do 1 godz.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min.

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!