1

Składniki

200 Mililitrów
śmietana
2 Sztuki
marchew
1 Sztuka
korzeń pietruszki
1 Sztuka
seler
4 Sztuki
liść laurowy
4 Sztuki
ziele angielskie
3 Łyżki
nać pietruszki
80 Dekagramów
Łopatka wołowa
0.5 Łyżeczki
czosnek
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Mięso kroimy na małe kawałki i podsmażamy na oleju. Następnie przekładamy go do garnka i dodajemy: marchewkę i pietruszkę pokrojone w małą kostkę, selera, listki, ziele angielskie i zalewamy wodą do poziomu składników. Gotujemy razem do miękkości. Zaprawiamy sos mąką i śmietaną, doprawiamy czosnkiem, solą i pieprzem.

Opis

sosik na obiadek

Podobne przepisy

Gulasz z dzika z kluseczkami

Łatwy Ponad 3 godz
Gulasz z dzika z kluseczkami

Kociołek warzywny

Łatwy Do 40 min
Kociołek warzywny

Placki ziemniaczane z gulaszem i śmietaną

Łatwy Do 15 min
Placki ziemniaczane z gulaszem i śmietaną

Wstążki z duszoną wołowiną i selerem

Łatwy Do 1 godz
Wstążki z duszoną wołowiną i selerem

Indycze golonki duszone z cebulą

Łatwy Do 3 godz
Indycze golonki duszone z cebulą

Łazankowe trendy

Średni Do 40 min
Łazankowe trendy

Ogórkowa z nutą koperku

Łatwy Do 40 min
Ogórkowa z nutą koperku

Pieczone warzywa z risotto na bulionie warzywnym

Średni Do 2 godz
Pieczone warzywa z risotto na bulionie warzywnym

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!