1

Składniki

200 Mililitrów
śmietana
2 Sztuki
marchew
1 Sztuka
korzeń pietruszki
1 Sztuka
seler
4 Sztuki
liść laurowy
4 Sztuki
ziele angielskie
3 Łyżki
nać pietruszki
80 Dekagramów
Łopatka wołowa
0.5 Łyżeczki
czosnek
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Mięso kroimy na małe kawałki i podsmażamy na oleju. Następnie przekładamy go do garnka i dodajemy: marchewkę i pietruszkę pokrojone w małą kostkę, selera, listki, ziele angielskie i zalewamy wodą do poziomu składników. Gotujemy razem do miękkości. Zaprawiamy sos mąką i śmietaną, doprawiamy czosnkiem, solą i pieprzem.

Opis

sosik na obiadek

Podobne przepisy

Gulasz wołowy

Przepis
Średni Do 2 godz
Gulasz wołowy

Gulasz z dzika z kluseczkami

Przepis
Łatwy Ponad 3 godz
Gulasz z dzika z kluseczkami

Kociołek warzywny

Przepis
Łatwy Do 40 min
Kociołek warzywny

Placki ziemniaczane z gulaszem i śmietaną

Przepis
Łatwy Do 15 min
Placki ziemniaczane z gulaszem i śmietaną

Wstążki z duszoną wołowiną i selerem

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Wstążki z duszoną wołowiną i selerem

Indycze golonki duszone z cebulą

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Indycze golonki duszone z cebulą

Łazankowe trendy

Przepis
Średni Do 40 min
Łazankowe trendy

Ogórkowa z nutą koperku

Przepis
Łatwy Do 40 min
Ogórkowa z nutą koperku

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!