1

Składniki

200 Mililitrów
śmietana
2 Sztuki
marchew
1 Sztuka
korzeń pietruszki
1 Sztuka
seler
4 Sztuki
liść laurowy
4 Sztuki
ziele angielskie
3 Łyżki
nać pietruszki
80 Dekagramów
Łopatka wołowa
0.5 Łyżeczki
czosnek
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Mięso kroimy na małe kawałki i podsmażamy na oleju. Następnie przekładamy go do garnka i dodajemy: marchewkę i pietruszkę pokrojone w małą kostkę, selera, listki, ziele angielskie i zalewamy wodą do poziomu składników. Gotujemy razem do miękkości. Zaprawiamy sos mąką i śmietaną, doprawiamy czosnkiem, solą i pieprzem.

Opis

sosik na obiadek

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Strefa Świąt

BRAND BOX

Skomentuj przepis!