0

Składniki

1 Kilogram
ser biały
1 Szczypta
sól
0.5 Łyżeczki
Aromat cytrynowy
3 Szklanki
mąka pszenna tortowa
0.5 Szklanki
cukier puder
1 Sztuka
budyń waniliowy
7 Sztuk
żółtko jaja kurzego
1 Łyżka
PROSZEK DO PIECZENIA
4 Łyżki
cukier
40 Dekagramów
Masa makowa
30 Dekagramów
masło roślinne zwykłe kostka
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Ciasto pieczemy w temperaturze 200 stopni przez 60 minut.
  2. Na ciasto wykładamy masę makową.
  3. Przygotowujemy masę serową.

Opis

Niby zwykły sernik, a jednak nieco inaczej.

Podobne przepisy

Ciasto z masą brzoskwiniową

Trudny Do 3 godz
Ciasto z masą brzoskwiniową

Kruche ciasteczka kakaowe króliczki

Łatwy Do 1 godz
Kruche ciasteczka kakaowe króliczki

Makowiec ucierany

Średni Do 3 godz
Makowiec ucierany

Mazurek z inspirującym kremem serowo-cytrusowym i bakaliami

Średni Do 1,5 godz
Mazurek z inspirującym kremem serowo-cytrusowym i bakaliami

Naleśniki z owocami

Łatwy Do 40 min
Naleśniki z owocami

Sernik z makiem

Trudny Do 1 godz
Sernik z makiem

Tarta pomarańczowa

Łatwy Do 1 godz
Tarta pomarańczowa

Babka cytrynowa

Łatwy Do 1,5 godz
Babka cytrynowa

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!