1

Składniki

1 Szklanka
kasza manna
3 Sztuki
udko z kurczaka
1 Sztuka
por
1 Sztuka
korzeń pietruszki
2 Sztuki
marchew
1 Sztuka
liść laurowy
2 Sztuki
ziele angielskie
2 Sztuki
jaja kurze całe
1 Łyżka
sól, pieprz
2 Łyżki
masło
0.5 Łyżki
śmietana
0.5 Łyżki
sól
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Udka z kurczaka umyć, włożyć do garnka a wodą
  2. Por marchewkę, pietruszkę umyć , oczyścić,opłukać i pokroić. Następnie włożyć go garnka, dodać przyprawy, gotować na małym ogniu 2 godziny.
  3. Gdy mięso będzie miękkie wyjąć je z wywaru.
  4. Jajka rozbić ,dodać masło(musi być miękkie) dobrze rozetrzeć.
  5. Mieszając,wsypać kaszę manny ,wlać śmietanę,leciutko posolić.
  6. Odstawić na kilka minut,żeby kaszka spęczniała.
  7. Na gotującą lekko osoloną wodę, kładziemy uformowane kluseczki,gotować 5-7 min od wypłynięcia ,na malutkim ogniu.

Opis

Gorący rosół, który rozgrzewa w chłodne dni.

Podobne przepisy

Zupa grzybowa z makaronem muszelki

Średni Do 1 godz.

Rosół

Średni Do 1 godz.

Zupa grzybowa

Łatwy Do 1 godz.

Zupa rybna z makaronem jajeczna krajaneczka

Trudny Do 3 godz.

Jesienna zupa jarzynowa

Łatwy Do 40 min.

Pomidorowa z krajaneczką

Łatwy Do 1 godz.

Uszka z grzybami do barszczu

Średni Do 1 godz.

ZUPA CYTRYNOWA Z MAKARONEM RYŻOWYM

Średni Do 1 godz.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min.

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!