Example thumb
3

Składniki

0.3 Kostki
masło
1 Kostka
margaryna
1 Litr
mleko
0.5 Szklanki
cukier
1.25 Szklanki
kasza manna
1 Szklanka
cukier
1 Sztuka
NA POLEWĘ
1 Sztuka
Wiórki kokosowe lub posypka do ciasta
1 Sztuka
NA MASĘ
1 Sztuka
CUKIER WANILIOWY
6 Sztuk
Paczka herbatników petitki
2 Łyżki
kakao
2 Łyżki
woda
4 Łyżki
kakao
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. składniki na polewę roztapiamy na małym gazie.
  2. układamy na dnie blach jedną warstwę ciastek.
  3. gotujemy masę: w garnku zagotowujemy mleko z margaryną, cukrami i kakao, od czasu do czasu mieszając, gdy się zagotuje wsypujemy kaszę i cały czas mieszamy aby nie powstały z kaszy grudki.
  4. gotujemy około 5 minut i cały czas mieszamy.
  5. gorącą masę wykładamy na ciastka, równo rozsmarowujemy, przykrywamy warstwą herbatników i zalewamy polewą.
  6. posypujemy niewielką ilością wiórków kokosowych ( jeśli ktoś lubi wiórki to śmiało może posypać obficie ) lub posypką do ciasta.
  7. odstawiamy w chłodne miejsce do wystygnięcia a potem na godzinkę do lodówki. PychotkĘ kroimy miĘdzy ciastkami.

Opis

Szybki i prosty deserek do kawy. Naprawdę polecam, szybko się robi i dobrze smakuje.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!