Example thumb
1

Składniki

150 Mililitrów
śmietana 18%
1 Kilogram
Wieprzowina
1 Szklanka
mąka krupczatka
1 Sztuka
jaja kurze całe
3 Sztuki
marchew
1 Sztuka
nać pietruszki
6 Sztuk
ziele angielskie
3 Sztuki
liść laurowy
7 Łyżek
kasza manna
1 Łyżka
mąka
0.5 Szklanki
olej
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Mięso mielimy przez maszynkę, dodajemy do niego jajko, kaszę manną, sól, pieprz i dokładnie wyrabiamy.
  2. Formujemy pulpeciki, obtaczamy w mące krupczatce i obsmażamy na oleju.
  3. Obsmażone pulpeciku układamy w garnku dodajemy marchewkę pokrojona w kostkę, pietruszkę, listki, ziele angielskie.
  4. Gotujemy około 30 minut.
  5. Mąkę rozprowadzamy w małej ilości wody, wlewamy do pulpetów, zaprawiamy mąką.
  6. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Opis

świetne do ziemniaków, ryżu lub kaszy

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!