1

Składniki

150 Mililitrów
śmietana 18%
1 Kilogram
Wieprzowina
1 Szklanka
mąka krupczatka
1 Sztuka
jaja kurze całe
3 Sztuki
marchew
1 Sztuka
nać pietruszki
6 Sztuk
ziele angielskie
3 Sztuki
liść laurowy
7 Łyżek
kasza manna
1 Łyżka
mąka
0.5 Szklanki
olej
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Mięso mielimy przez maszynkę, dodajemy do niego jajko, kaszę manną, sól, pieprz i dokładnie wyrabiamy.
  2. Formujemy pulpeciki, obtaczamy w mące krupczatce i obsmażamy na oleju.
  3. Obsmażone pulpeciku układamy w garnku dodajemy marchewkę pokrojona w kostkę, pietruszkę, listki, ziele angielskie.
  4. Gotujemy około 30 minut.
  5. Mąkę rozprowadzamy w małej ilości wody, wlewamy do pulpetów, zaprawiamy mąką.
  6. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Opis

świetne do ziemniaków, ryżu lub kaszy

Podobne przepisy

Gulasz z dzika z kluseczkami

Przepis
Łatwy Ponad 3 godz
Gulasz z dzika z kluseczkami

Gulasz wołowy

Przepis
Średni Do 2 godz
Gulasz wołowy

Kotleciki z kaszy jęczmiennej

Przepis
Łatwy Do 40 min
Kotleciki z kaszy jęczmiennej

Ogórkowa z nutą koperku

Przepis
Łatwy Do 40 min
Ogórkowa z nutą koperku

Placki ziemniaczane z gulaszem i śmietaną

Przepis
Łatwy Do 15 min
Placki ziemniaczane z gulaszem i śmietaną

Indycze golonki duszone z cebulą

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Indycze golonki duszone z cebulą

Bigos świąteczny

Przepis
Średni Do 3 godz
Bigos świąteczny

Cielęcina w sosie koperkowym

Przepis
Średni Do 1 godz
Cielęcina w sosie koperkowym

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!