1

Składniki

318.75 Mililitra
śmietana 18%
2.08 Kilograma
Wieprzowina
2.08 Szklanki
mąka krupczatka
2.08 Sztuki
jaja kurze całe
6.42 Sztuki
marchew
2.08 Sztuki
nać pietruszki
12.75 Sztuki
ziele angielskie
6.42 Sztuki
liść laurowy
14.92 Łyżki
kasza manna
2.08 Łyżki
mąka
1.04 Szklanki
olej
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Mięso mielimy przez maszynkę, dodajemy do niego jajko, kaszę manną, sól, pieprz i dokładnie wyrabiamy.
  2. Formujemy pulpeciki, obtaczamy w mące krupczatce i obsmażamy na oleju.
  3. Obsmażone pulpeciku układamy w garnku dodajemy marchewkę pokrojona w kostkę, pietruszkę, listki, ziele angielskie.
  4. Gotujemy około 30 minut.
  5. Mąkę rozprowadzamy w małej ilości wody, wlewamy do pulpetów, zaprawiamy mąką.
  6. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Opis

świetne do ziemniaków, ryżu lub kaszy

Podobne przepisy

Gulasz z dzika z kluseczkami

Łatwy Ponad 3 godz
Gulasz z dzika z kluseczkami

Kotleciki z kaszy jęczmiennej

Łatwy Do 40 min
Kotleciki z kaszy jęczmiennej

Ogórkowa z nutą koperku

Łatwy Do 40 min
Ogórkowa z nutą koperku

Placki ziemniaczane z gulaszem i śmietaną

Łatwy Do 15 min
Placki ziemniaczane z gulaszem i śmietaną

Indycze golonki duszone z cebulą

Łatwy Do 3 godz
Indycze golonki duszone z cebulą

Bigos świąteczny

Średni Do 3 godz
Bigos świąteczny

Cielęcina w sosie koperkowym

Średni Do 1 godz
Cielęcina w sosie koperkowym

Makaron z warzywami i kurczakiem

Łatwy Do 40 min
Makaron z warzywami i kurczakiem

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!