0

Składniki

1 Szczypta
sól
0.5 Łyżeczki
cukier
1 Szklanka
woda
0.3 Szklanki
oliwa
0.5 Sztuki
drożdże
40 Dekagramów
mąka
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. W 1/3 szklanki wody rozpuścić drożdże i cukier.
  2. Makę przesiać, partiami dolewać drożdże, wyrobić ciasto, posolić. W trakcie wyrabiania dodać oliwę i wodę (jezeli ciasto nie bedzie zbyt "tęgie").
  3. Wyrabiać do momentu, aż ciasto przestanie się kleić i bedzie odchodzić od ręki.
  4. Przykryć ściereczką, odstawić w cieple miejsce do wyrościenia na okolo 1 h. Rozwałkować, uformować pizzę lub pieróg, dodać farsz i piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 stopni c przez około 20 minut.

Opis

Ciasto nietrudne do zrobienia ;] jeżeli jest zrobione tak jak podane proporcje to powinno wyjść bardzo smaczne i miękkie ;]

Podobne przepisy

Pita z grillowanym kurczakiem

Łatwy Do 1 godz
Pita z grillowanym kurczakiem

Pizza

Łatwy Do 1 godz
Pizza

Indyjskie Bhaji

Średni Do 40 min
Indyjskie Bhaji

Pieczone drożdżowe pierożki z farszem mięsnym

Średni Do 3 godz
Pieczone drożdżowe pierożki z farszem mięsnym

Spaghetti z bakłażanem

Łatwy Do 40 min
Spaghetti z bakłażanem

Świderki w sosie pomidorowym

Łatwy Do 1 godz
Świderki w sosie pomidorowym

Zapiekane skrzydełka z ryżem

Łatwy Do 3 godz
Zapiekane skrzydełka z ryżem

Cannelloni z groszkiem

Średni Do 1 godz
Cannelloni z groszkiem

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!