Example thumb
0

Składniki

500 Mililitrów
śmietana 36%
1 Kilogram
maliny
5 Łyżeczek
cukier puder
1 Sztuka
ciasto francuskie
1 Sztuka
CUKIER WANILIOWY
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Ciasto rozwijamy. Wycinamy prostokąty o wymiarach ok. 5x8 cm. Każdy kawałek ciasta posypujemy cukrem pudrem, a następnie umieszczamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy ok 30 min. w temp. 160'C. Śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem waniliowym. Maliny miksujemy dodajemy do śmietany i ponownie razem miksujemy. Gotową masę umieszczamy na ok 30 min w lodówce. Napełniamy szprycę kremem i nakładamy na upieczone kawałki ciasta francuskiego, składając : ciasto francuskie - masa, ciasto francuskie - masa - ciasto francuskie i posypujemy cukrem pudrem. Smacznego !!

Opis

Ciastka przekładane

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!