0

Składniki

500 Mililitrów
śmietana 36%
1 Kilogram
maliny
5 Łyżeczek
cukier puder
1 Sztuka
ciasto francuskie
1 Sztuka
CUKIER WANILIOWY
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Ciasto rozwijamy. Wycinamy prostokąty o wymiarach ok. 5x8 cm. Każdy kawałek ciasta posypujemy cukrem pudrem, a następnie umieszczamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy ok 30 min. w temp. 160'C. Śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem waniliowym. Maliny miksujemy dodajemy do śmietany i ponownie razem miksujemy. Gotową masę umieszczamy na ok 30 min w lodówce. Napełniamy szprycę kremem i nakładamy na upieczone kawałki ciasta francuskiego, składając : ciasto francuskie - masa, ciasto francuskie - masa - ciasto francuskie i posypujemy cukrem pudrem. Smacznego !!

Opis

Ciastka przekładane

Podobne przepisy

Mazurek z inspirującym kremem serowo-cytrusowym i bakaliami

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Mazurek z inspirującym kremem serowo-cytrusowym i bakaliami

Lekkie ciasto ucierane z truskawkami i malinami

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Lekkie ciasto ucierane z truskawkami i malinami

Popierniczony Piernik

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Popierniczony Piernik

Bezowy wieniec wigilijny z kandyzowaną pomarańczą i żurawiną

Przepis
Średni Do 2 godz
Bezowy wieniec wigilijny z kandyzowaną pomarańczą i żurawiną

Ciastka Kwiatuszki

Przepis
Trudny Do 1 godz
Ciastka Kwiatuszki

Ciasto kakaowe kukułka

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Ciasto kakaowe kukułka

Czekoladowe kubeczki z kremem truskawkowym

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Czekoladowe kubeczki z kremem truskawkowym

Intensywnie czekoladowy tort z gruszkami i mascarpone

Przepis
Średni Do 2 godz
Intensywnie czekoladowy tort z gruszkami i mascarpone

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!