0

Składniki

500 Mililitrów
śmietana 36%
1 Kilogram
maliny
5 Łyżeczek
cukier puder
1 Sztuka
ciasto francuskie
1 Sztuka
CUKIER WANILIOWY
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Ciasto rozwijamy. Wycinamy prostokąty o wymiarach ok. 5x8 cm. Każdy kawałek ciasta posypujemy cukrem pudrem, a następnie umieszczamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy ok 30 min. w temp. 160'C. Śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem waniliowym. Maliny miksujemy dodajemy do śmietany i ponownie razem miksujemy. Gotową masę umieszczamy na ok 30 min w lodówce. Napełniamy szprycę kremem i nakładamy na upieczone kawałki ciasta francuskiego, składając : ciasto francuskie - masa, ciasto francuskie - masa - ciasto francuskie i posypujemy cukrem pudrem. Smacznego !!

Opis

Ciastka przekładane

Podobne przepisy

Mazurek z inspirującym kremem serowo-cytrusowym i bakaliami

Średni Do 1,5 godz
Mazurek z inspirującym kremem serowo-cytrusowym i bakaliami

Beza z malinami i borówkami

Średni Do 3 godz
Beza z malinami i borówkami

Chłodnik malinowy

Łatwy Do 40 min
Chłodnik malinowy

Ciastka Kwiatuszki

Trudny Do 1 godz
Ciastka Kwiatuszki

Czekoladowe kubeczki z kremem truskawkowym

Łatwy Do 1 godz
Czekoladowe kubeczki z kremem truskawkowym

Kakaowa Panna Cotta

Łatwy Do 40 min
Kakaowa Panna Cotta

Naleśniki Kakaowe

Łatwy Do 40 min
Naleśniki Kakaowe

Naleśniki z musem malinowym

Łatwy Do 1 godz
Naleśniki z musem malinowym

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!