0

Składniki

Składniki Profiterole

1 Szklanka
ingridient
Mąka puszysta tortowa lubella
250 Mililitrów
woda
125 Gramów
masło
4 Sztuki
jajka
1 Szczypta
sól

Składniki beza

1 Sztuka
Białko
44 Gramy
cukier

Nadzienie

1 Opakowanie
ingridient
Czekodżem Brzoskwiniowy Łowicz
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Wodę zagotuj z masłem i solą, dodaj powoli mąkę i energicznie mieszaj do uzyskania jednolitej masy. Wystudź.
  2. Do ostudzonego ciasta wbij po kolei jajka i wyrób. Formuj kulki i ułóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
  3. Piecz w nagrzanym piekarniku (200C) przez 25 minut, do uzyskania złotego koloru.
  4. Białko ubij, dodaj cukier, nadal ubijającm ale nie do sztywności.
  5. Taką bezę wyłóż na gotowe wystudzone profiterolki i piecz w temperaturze 120C aż się zarumieni.
  6. Wypełnij z rękawa cukierniczego od spodu rozmieszanym z Czekodżemem Brzoskwiniowym Łowicz.

Podobne przepisy

Kakaowe jajka niespodzianka

Łatwy Do 1 godz
Kakaowe jajka niespodzianka

Dyniowe muffinki z orzechami włoskimi i kremem kakaowym

Łatwy Do 1 godz
Dyniowe muffinki z orzechami włoskimi i kremem kakaowym

Eklerki z kremem czekoladowym

Średni Do 1 godz
Eklerki z kremem czekoladowym

Gryczane placuszki z dżemem 100%

Łatwy Do 40 min
Gryczane placuszki z dżemem 100%

Kakaowe profiterole

Łatwy Do 1 godz
Kakaowe profiterole

Musiki na bazie Czekodżemu Śliwkowego Łowicz

Łatwy Do 1,5 godz
Musiki na bazie Czekodżemu Śliwkowego Łowicz

Naleśniki z owocami

Łatwy Do 40 min
Naleśniki z owocami

Pierniczki kakaowe

Łatwy Do 3 godz
Pierniczki kakaowe

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!