0

Składniki

1 Łyżeczka
przyprawa typu vegeta
1 Łyżeczka
pieprz czarny
200 Gramów
Makaron fale
5 Sztuk
ziele angielskie
1 Sztuka
koncentrat pomidorowy 30%
8 Sztuk
żeberka wieprzowe
5 Sztuk
marchew
3 Sztuki
liść laurowy
1 Sztuka
nać pietruszki
1 Łyżka
sól
3 Łyżki
mąka pszenna tortowa
0.5 Szklanki
mleko UHT 3,2%
0.5 Sztuki
por
0.5 Sztuki
seler
0.5 Sztuki
korzeń pietruszki
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Do 6 litrowego garnka wlewamy wodę (ponad połowę). Wrzucamy ziele ang, liść laurowy, kawałek liścia pory, pokrojoną w kostkę marchewkę, seler, korzeń pietruszki. Solimy i przyprawiamy.
  2. Dodajemy żeberka. Gotujemy wszystko na małym ogniu, aż zmięknie mięso.
  3. Osobno w garnku gotujemy potrzebną ilość makaronu. Po ugotowaniu makaron odcedzamy i spłukujemy zimna wodą, by się zahartował.
  4. Do szklanki wlewamy mleko i dodajemy mąkę. Mieszamy, by nie były grudki. Wlewamy do zupy, mieszamy i gotujemy, aż do wrzenia.
  5. Dodajemy słoiczek koncentratu pomidorowego i mieszamy. Ponownie doprowadzamy do wrzenia. Doprawiamy pieprzem i maggi do smaku. Ozdabiamy pokrojoną natka pietruszki.

Opis

Zupa robiona przez mamę i babcię, uwielbiana przez mojego synka

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Strefa Świąt

BRAND BOX

Skomentuj przepis!