0

Składniki

1 Łyżeczka
przyprawa typu vegeta
1 Łyżeczka
pieprz czarny
200 Gramów
Makaron fale
5 Sztuk
ziele angielskie
1 Sztuka
koncentrat pomidorowy 30%
8 Sztuk
żeberka wieprzowe
5 Sztuk
marchew
3 Sztuki
liść laurowy
1 Sztuka
nać pietruszki
1 Łyżka
sól
3 Łyżki
mąka pszenna tortowa
0.5 Szklanki
mleko UHT 3,2%
0.5 Sztuki
por
0.5 Sztuki
seler
0.5 Sztuki
korzeń pietruszki
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Do 6 litrowego garnka wlewamy wodę (ponad połowę). Wrzucamy ziele ang, liść laurowy, kawałek liścia pory, pokrojoną w kostkę marchewkę, seler, korzeń pietruszki. Solimy i przyprawiamy.
  2. Dodajemy żeberka. Gotujemy wszystko na małym ogniu, aż zmięknie mięso.
  3. Osobno w garnku gotujemy potrzebną ilość makaronu. Po ugotowaniu makaron odcedzamy i spłukujemy zimna wodą, by się zahartował.
  4. Do szklanki wlewamy mleko i dodajemy mąkę. Mieszamy, by nie były grudki. Wlewamy do zupy, mieszamy i gotujemy, aż do wrzenia.
  5. Dodajemy słoiczek koncentratu pomidorowego i mieszamy. Ponownie doprowadzamy do wrzenia. Doprawiamy pieprzem i maggi do smaku. Ozdabiamy pokrojoną natka pietruszki.

Opis

Zupa robiona przez mamę i babcię, uwielbiana przez mojego synka

Podobne przepisy

Grochówka na golonce

Przepis
Łatwy Ponad 3 godz
Grochówka na golonce

Zupa rybna z makaronem jajeczna krajaneczka

Przepis
Trudny Do 3 godz
Zupa rybna z makaronem jajeczna krajaneczka

Flaczki drobiowe

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Flaczki drobiowe

Krupnik na żeberkach

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Krupnik na żeberkach

Domowy rosół staropolski

Przepis
Łatwy Ponad 3 godz
Domowy rosół staropolski

Zupa chłopska

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Zupa chłopska

Barszcz czerwony na żeberkach

Przepis
Średni Do 3 godz
Barszcz czerwony na żeberkach

Szybka zupa pieczarkowa

Przepis
Łatwy Do 40 min
Szybka zupa pieczarkowa

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!