0

Składniki

1 Łyżeczka
przyprawa typu vegeta
1 Łyżeczka
pieprz czarny
200 Gramów
Makaron fale
5 Sztuk
ziele angielskie
1 Sztuka
koncentrat pomidorowy 30%
8 Sztuk
żeberka wieprzowe
5 Sztuk
marchew
3 Sztuki
liść laurowy
1 Sztuka
nać pietruszki
1 Łyżka
sól
3 Łyżki
mąka pszenna tortowa
0.5 Szklanki
mleko UHT 3,2%
0.5 Sztuki
por
0.5 Sztuki
seler
0.5 Sztuki
korzeń pietruszki
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Do 6 litrowego garnka wlewamy wodę (ponad połowę). Wrzucamy ziele ang, liść laurowy, kawałek liścia pory, pokrojoną w kostkę marchewkę, seler, korzeń pietruszki. Solimy i przyprawiamy.
  2. Dodajemy żeberka. Gotujemy wszystko na małym ogniu, aż zmięknie mięso.
  3. Osobno w garnku gotujemy potrzebną ilość makaronu. Po ugotowaniu makaron odcedzamy i spłukujemy zimna wodą, by się zahartował.
  4. Do szklanki wlewamy mleko i dodajemy mąkę. Mieszamy, by nie były grudki. Wlewamy do zupy, mieszamy i gotujemy, aż do wrzenia.
  5. Dodajemy słoiczek koncentratu pomidorowego i mieszamy. Ponownie doprowadzamy do wrzenia. Doprawiamy pieprzem i maggi do smaku. Ozdabiamy pokrojoną natka pietruszki.

Opis

Zupa robiona przez mamę i babcię, uwielbiana przez mojego synka

Podobne przepisy

Zupa rybna z makaronem jajeczna krajaneczka

Trudny Do 3 godz
Zupa rybna z makaronem jajeczna krajaneczka

Domowy rosół staropolski

Łatwy Ponad 3 godz
Domowy rosół staropolski

Zupa chłopska

Łatwy Do 1 godz
Zupa chłopska

Zupa minestone

Łatwy Do 40 min
Zupa minestone

Barszcz biały

Łatwy Do 1 godz
Barszcz biały

Jesienna zupa jarzynowa

Łatwy Do 40 min
Jesienna zupa jarzynowa

Ogórkowa z nutą koperku

Łatwy Do 40 min
Ogórkowa z nutą koperku

Pomidorowa zabielana

Średni Do 1,5 godz
Pomidorowa zabielana

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!