0

Składniki

50 Mililitrów
Gin
1 Kilogram
Polędwica wieprzowa
1 Łyżeczka
majeranek
1 Łyżeczka
pieprz
275 Gramów
ciasto francuskie
4 Sztuki
czosnek
2 Łyżki
tłuszcz
1 Szczypta
sól
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Mięso myjemy, suszymy, nacieramy utartym z odrobiną soli czosnkiem, posypujemy majerankiem tymiankiem solą i pieprzem. Odstawiamy na 2 godziny.
  2. Mięso obsmażamy na tłuszczo ze wszystkich stron , dodajemy w trakcie gotowania gin lub mniej innego alkoholu.
  3. Ciasto francuskie rozwijamy kładziemy na środek mięso . Owijamy mięso ciastem .Zlepiamy brzegi.
  4. Pieczemy 35 minut w nagrzanym do 200 stopni w piekarniku.
  5. Smacznego.

Opis

Przepis jest prosty i bardzo dobry . Znam go od młodych lat gdyż zawsze robiła to moja mama.

Podobne przepisy

Polędwiczki w cieście francuskim

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Polędwiczki w cieście francuskim

Kaczka z jabłkami

Przepis
Łatwy Ponad 3 godz
Kaczka z jabłkami

Domowa fasolka po bretońsku

Przepis
Średni Do 3 godz
Domowa fasolka po bretońsku

Biała ryba z rzymskiego garnka

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Biała ryba z rzymskiego garnka

Cannelloni z groszkiem

Przepis
Średni Do 1 godz
Cannelloni z groszkiem

Cannelloni ze szpinakiem

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Cannelloni ze szpinakiem

Casarecce z kurczakiem, suszonymi pomidorami i rukolą

Przepis
Średni Do 40 min
Casarecce z kurczakiem, suszonymi pomidorami i rukolą

Diabelski Kurczak

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Diabelski Kurczak

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!