Example thumb
0

Składniki

50 Mililitrów
Gin
1 Kilogram
Polędwica wieprzowa
1 Łyżeczka
majeranek
1 Łyżeczka
pieprz
275 Gramów
ciasto francuskie
4 Sztuki
czosnek
2 Łyżki
tłuszcz
1 Szczypta
sól
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Mięso myjemy, suszymy, nacieramy utartym z odrobiną soli czosnkiem, posypujemy majerankiem tymiankiem solą i pieprzem. Odstawiamy na 2 godziny.
  2. Mięso obsmażamy na tłuszczo ze wszystkich stron , dodajemy w trakcie gotowania gin lub mniej innego alkoholu.
  3. Ciasto francuskie rozwijamy kładziemy na środek mięso . Owijamy mięso ciastem .Zlepiamy brzegi.
  4. Pieczemy 35 minut w nagrzanym do 200 stopni w piekarniku.
  5. Smacznego.

Opis

Przepis jest prosty i bardzo dobry . Znam go od młodych lat gdyż zawsze robiła to moja mama.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!