0

Składniki

50 Mililitrów
Gin
1 Kilogram
Polędwica wieprzowa
1 Łyżeczka
majeranek
1 Łyżeczka
pieprz
275 Gramów
ciasto francuskie
4 Sztuki
czosnek
2 Łyżki
tłuszcz
1 Szczypta
sól
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Mięso myjemy, suszymy, nacieramy utartym z odrobiną soli czosnkiem, posypujemy majerankiem tymiankiem solą i pieprzem. Odstawiamy na 2 godziny.
  2. Mięso obsmażamy na tłuszczo ze wszystkich stron , dodajemy w trakcie gotowania gin lub mniej innego alkoholu.
  3. Ciasto francuskie rozwijamy kładziemy na środek mięso . Owijamy mięso ciastem .Zlepiamy brzegi.
  4. Pieczemy 35 minut w nagrzanym do 200 stopni w piekarniku.
  5. Smacznego.

Opis

Przepis jest prosty i bardzo dobry . Znam go od młodych lat gdyż zawsze robiła to moja mama.

Podobne przepisy

Polędwiczki w cieście francuskim

Łatwy Do 3 godz
Polędwiczki w cieście francuskim

Kaczka z jabłkami

Łatwy Ponad 3 godz
Kaczka z jabłkami

Biała ryba z rzymskiego garnka

Łatwy Do 1 godz
Biała ryba z rzymskiego garnka

Cannelloni z groszkiem

Średni Do 1 godz
Cannelloni z groszkiem

Cannelloni ze szpinakiem

Łatwy Do 1 godz
Cannelloni ze szpinakiem

Casarecce z kurczakiem, suszonymi pomidorami i rukolą

Średni Do 40 min
Casarecce z kurczakiem, suszonymi pomidorami i rukolą

Diabelski Kurczak

Łatwy Do 1 godz
Diabelski Kurczak

Diabelskie Spaghetti

Łatwy Do 40 min
Diabelskie Spaghetti

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!